Osijek
PROVEDITE LJETO KREATIVNO

Glazbeni i steam kampovi u Dokkici
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
Ljeto u Dokkici donosi pregršt sadržaja koji djeci mogu ispuniti slobodno vrijeme za vrijeme školskih praznika. Pod geslom “Nova znanja i vještine vas zovu u Dokkicu!” dječja kreativna kućica organizira steam kampove te kampove u sklopu kojih se mogu usvojiti vještine sviranja bubnjeva i ukulela!

Steam kampovi organizirani su odvojeno za dvije dobne skupine - od 4 do 6 i od 7 do 10 godina, a u obje će skupine djeca istraživati, eksperimentirati s vodom, ledom, bojama, balonima i brojnim drugim sredstvima i pomagalima te ujedno i razvijati pozitivan odnos prema aktivnostima i pojmovima iz STEAM područja - znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike. Za mlađu skupinu kamp je planiran od 6. do 10. srpnja od 9.30 do 11 sati, a za stariju skupinu od 18 do 19.30 sati. Program obuhvaća rad s djecom u trajanju od dva školska sata pet dana zaredom, a cijena članarine za to razdoblje iznosi 300 kuna po djetetu.

Školarci u dobi od 8 do 12 godina imaju i priliku naučiti svirati bubnjeve i ukulele kroz dva odvojena kampa. Oba kampa održavaju se u četiri ponuđena termina: od 13. do 16. srpnja, od 20. do 23. srpnja, od 17. do 20. kolovoza, te od 24. do 27. kolovoza. Edukacija u svakome terminu obuhvaća osam školskih sati, po dva kroz četiri dana, a cijena članarine za to razdoblje iznosi također 300 kuna. Na kampu “Bubnjevi i ritam” djeca će imati priliku upoznati osnove ritma i notnog zapisa, osnovne tehnike sviranja, instrumente (ručne udaraljke i bubnjarski set), te osjetiti čaroliju zajedničkog muziciranja i bubnjarski krug. Kamp “Sviraj ukulele” prilika je pak za upoznati neobičan instrument ukulele, savladati osnove solfeggia, tehniku sviranja, prve akorde, te naučiti prve pjesme svirati samostalno i iskusiti čaroliju zajedničkog muziciranja.

Iz Dokkice napominju kako su u istim terminima i za istu cijenu članarine organizirani i kampovi bubnjeva i ukulela za odrasle. I.Solar
Najčitanije iz rubrike