Regija
RAZVOJNI SPORAZUM ZA PODRUČJE SLAVONIJE, BARANJE I SRIJEMA

Potpisani ugovori za pet projekata vrijednih 148 milijuna kuna
Objavljeno 2. srpnja, 2020.

PLETERNICA - Pet ugovora iz Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema ukupne vrijednosti 148.128.885 kuna potpisano je na prigodnoj svečanosti u Pleternici. Time će biti dodijeljena bespovratna sredstava u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja fondova Europske unije za projekte „Geotermalni izvori Požeško-slavonske županije”, „Trenkov dvorac – dokumentacija”, za projekt „Svijet graševine – Spahijski podrum Grada Pakraca, „Muzej bećarca, brendiranje” Grada Pleternice, za projekte „Terme Lipik” i „Kuća graševine” u Kutjevu.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Zdravko Marić, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, saborski zastupnik Franjo Lucić, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, župan Alojz Tomašević, gradonačelnici Požege Darko Puljašić, Pakraca Anamarija Blažević,  Lipika Vinko Kasana,  Kutjeva Josip Budimir i gradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić.

 “Ovo je lijepa brojka, gotovo 150 milijuna kuna vrijednosti projekata. Kada gledamo koji su to, i na koji način koncipirani projekti, govorimo zaista o velikoj vrijednosti Požeško-slavonske županije u svakom pogledu. Drago mi je da je došlo do ove faze kada možemo krenuti kako u pripremu dokumentacije, a u nekim od projekata i u izgradnju same te infrastrukture,” rekao je tom prigodom ministar Zdravko Marić. U ime Požeško-slavonske županije zahvalio je župan Tomašević, istaknuvši još nekoliko projekata koji su također potpisani: “Trenutačno imamo milijardu i šest stotina milijuna kuna vrijednih projekata koji se realiziraju, a ovo je dodatnih dvije stotine milijuna. Mi smo gotovo dvije milijarde europskih sredstava privukli, a uz to su tu i infrastrukturni veliki projekti, kao brza cesta, akumulacija Kamenska, projekt hladnjače. Sve što činimo i sve što planiramo činimo za budućnost i za mlade generacije koje će ostati iza nas i živjeti na ovome prostoru koji im mi sada pripremamo“. B.S.T.

Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike