Dome slatki dome
EINHELL TE-LL 360

Malen, precizan i lako prenosiv linijski laser
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
Ako ste hobist koji voli odraditi posao samostalno, linijski laser nešto je bez čega nećete moći

Tijekom godine u rukama nam se nađu brojni gadgeti, uređaji, alati. Neki od njih osvoje nas odmah, naprvu, i često stvari nakon njih više nikada nisu iste. Einhell TE-LL 360 upravo je takav uređaj. Riječ je o samonivelirajućem linijskom laseru, koji osim za prikaz linija služi i kao digitalna libela. O čemu je točno riječ i na koji način ta spravica radi, donosimo u nastavku.

Kompaktan
Einhell TE-LL 360, kao i svi alati, uređaji i drugi proizvodi tog njemačkog proizvođača, stiže u privlačnom pakiranju, s kojeg će nam odmah biti jasno čemu ovaj proizvod služi i koja mu je namjena. To uvelike olakšava kupnju, jer nije potrebno tražiti i čitati sitna slova, nego odmah vidimo koje su glavne mogućnosti te odgovarala li proizvod našim potrebama. Uz privlačno i informativno pakiranje, same dimenzije kutije daju nam naslutiti kako je Einhell TE-LL 360 kompaktan i lako prenosiv uređaj. Otvaranjem pakiranja pronalazimo upute, nosač, praktičnu torbicu i sam uređaj. Einhell TE-LL 360 izrađen je od kvalitetne plastike s gumiranim elementima te ponešto metala. Sve u svemu, alat djeluje robusno i ulijeva povjerenje u svoju dugovječnost. Pogled na tehničke specifikacije otkriva kako Einhell TE-LL 360 ima dva lasera, jedan valne duljine 650 nm, za horizontalne linije, a drugi valne duljine 635 nm, za vertikalne linije. Nosač koji stiže u paketu ima funkciju postavljanja lasera na stativ ili pričvršćivanja na zid. Ako se odlučimo za stativ, on se s nosačem povezuje ¼-inčnim navojem, a za pričvršćivanje na zid predviđena je rupica za kukicu. Treća je mogućnost dakako upotreba lasera Einhell TE-LL 360 postavljanjem na sam pod ili drugu čvrstu površinu. Sam nosač nudi nam i precizno prilagođavanje lasera po visini. Dakako, sam način korištenja Einhell TE-LL 360 ovisi o zadatku koji stavimo pred njega.

Sijaset primjena
Einhell TE-LL 360 kao laserski nivelir može poslužiti kao digitalna libela. U tom slučaju laser može nivelirati nagibe do četiri stupnja. Ako je nagib veći, laser će nas upozoriti. Dakako, ako samoniveliraujuću funkciju isključimo zaključavanjem, Einhell TE-LL 360 nudi nam projiciranje linija, bilo vertikalnih, horizontalnih bilo obiju. Ako se pitate koje su mogućnosti Einhell TE-LL 360, samo se treba prisjetiti zadataka u kojem smo trebali izvući određene linije u prostoriji, ili dobiti liniju “u vagi”. Uvjereni smo da se svatko od nas susreo s hrpom takvih poslova, a neke od ideja praktične su primjene u kojima smo mi testirali Einhell TE-LL 360. Jedan od zadataka koji smo stavili pred njega bio je izvući poravnatu liniju na zidu, a na koju ćemo poslije objesiti niz slika. Bez ovog alata takvu liniju, bar onu koja će biti perfektno ravna i pravilna, gotovo je nemoguće izvesti. Međutim, uz Einhell TE-LL 360 to je perolak posao. Dovoljno je Einhell TE-LL 360 postaviti na stativ ili zid suprotne strane, odrediti visinu i uključiti samonivelirajuću funkciju. Projicirana laserska linija pružit će nam savršeno postavljanje slika u liniji. Drugi test koji smo stavili pred Einhell TE-LL 360 bio je izvlačenje vertikalnih linija pod 90 stupnjeva u odnosu prema podu, a koje su nam potrebne za postavljanje polica u istoj vertikali. Dovoljno je bilo postaviti Einhell TE-LL 360 na pod i uključiti vertikalnu liniju, ili križno i horizontalnu, kako bismo pratili liniju poda. Ponovno, bez imalo muke dobili smo savršeno ravnu liniju. Treći test bio je izvlačenje dijagonalnih linija od kuta do kuta zida jer smo htjeli odrediti liniju razdvajanja dviju boja zida. Ovaj put uključujemo Einhell TE-LL 360, ali uz zaključano niveliranje. Na taj način laser projicira linije sukladno s našim poravnanjem. Poravnavanjem dvaju kutova ponovno smo dobili savršenu liniju, koju je dovoljno ocrtati i pri bojenju pratiti. To su samo neki od primjera uporabe Einhell TE-LL 360. M.Režić
Cijena od oko 900 kuna čini uređaj pristupačnim za svaki profil korisnika – od hobista do profesionalaca.
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike