Osijek
NOVI PROJEKT

Vinski turizam bez granica
Objavljeno 1. srpnja, 2020.

Prigodnom konferencijom za novinare predstavljen je prekogranični projekt "Vinski turizam bez granica – jedinstvena vinsko-turistička destinacija" koji s partnerima provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Krunoslav Dugalić, ravnatelj HAPIH-a uvodno je izvjestio kako se projekt bavi razvojem vinskog turizma na području dijela hrvatskog Podunavlja te dijela mađarske Baranje, kao i pozicioniranjem destinacije na vinskom i turističkom tržištu. "Projekt je važan jer povezuje jednu od najposjećenijih vinskih regija u Mađarskoj - Villany i vinogorja Baranja i Erdut te ima za cilj promociju prekogranične regije kako na regionalnom tako i međunarodnom tržištu", istaknuo je Dugalić.

Mislav Matišić, ispred Turističke zajednice Osječko-baranjske županije izvjestio je o planiranim vinsko-turističkim događanjima, koja uključuju i nastupe na specijaliziranim sajmovima.

Kako je jedan od partnera i Osječko-baranjska županija, nazočne je pozdravio i Goran Ivanović, osječko-baranjski dožupan: "Vino, uz gastromiju smatramo vrlo važnim dijelom unapređivanje turizma".

Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 400 tisuća kuna, a trajat će 24 mjeseca. D.Ku.

Najčitanije iz rubrike