Osijek
ŠTO DONOSI NEBO NAD OSIJEKOM U SLJEDEĆIH NEKOLIKO DANA?

U petak i subotu nestabilno vrijeme
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
Prave ljetne vrućine na kakve smo naviknuli na kontinentu, u Osijeku se nastavljaju i sljedećih nekoliko dana, točnije do petka, kada su izgledni pljuskovi i blagi pad temperature.

Danas (srijeda) živa bi u termometru trebala pokazivati i više od 30°C, baš kao i sutra, iako se krajem dana očekuju pljuskovi koji će u petak i subotu donijeti znatno nestabilnije prognostičke prilike, pa i blagi pad temperature. Prema podacima DHMZ-a, u prvim danima vikenda temperature će se kretati između 20°C i 26°C, a osobito visoki izgledi za pljuskove i grmljavinu su u subotu, iako će biti i sunčanih razdoblja. Ako planirate aktivnosti na otvorenom valja napomenuti da se razvedravanje i stabilnija atmosferska slika očekuju u nedjelju, kada ne bi trebalo biti dugotrajnijih pljuskova. Nakon prošlogodišnjeg izuzetno vrućeg i sparnog lipnja, koji je osim borbe s visokim temperaturama na širem osječkom području donio i borbu s komarcima, ovogodišnje lipanjske vrućine ipak su došle tek u drugoj polovini mjeseca, iako ne lišene kratkotrajnih nestabilnosti i ljetnih pljuskova.

Međutim, i sada je potrebno voditi računa o UV zrakama, čiji je indeks visok, pa i vrlo visok na području cijele Hrvatske, zbog čega je nužna zaštita, ali i izbjegavanje boravka na otvorenom od 11 do 17 sati, posebno za osobe starije životne dobi i kronične bolesnike. E. Nenadić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike