Regija
OD RUJNA ĆE U SVOM PROSTORU BORAVITI 42 DJECE

Sopje prvi put ima dječji vrtić
Objavljeno 1. srpnja, 2020.
SOPJE

– Mnogi su odrađeni projekti iza nas, a mnogi nas još čekaju. Jedan od završenih je dječji vrtić ovdje u Sopju, koji otvaramo, a koji će biti mjesto boravka za četrdeset i dvoje djece s područja naše općine – rekao je načelnik općine Sopje Berislav Androš na svečanosti otvorenja prvog dječjeg vrtića u povijesti općine. Zahvalio je svima koji su pomogli da ovaj projekt bude uspješno završen, od ministarstava do Županije te dužnosnika na lokalnoj i državnoj razini.

Vrtić su rezanjem vrpce zajednički otvorili ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, donedavni saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i načelnik općine Sopje Berislav Androš, a blagoslovio ga je sopjanski župnik, vlč. Oliver Kranjčić. Svečano otvorenje vrtića svojim su nastupima uveličala djeca, polaznici predškole u Sopju.

Vrijednost gradnje dječjeg vrtića u Sopju, za koji je projektnu dokumentaciju izradila Županijska razvojna agencija VIDRA, iznosi 4.875.304 kune, a stručni nadzor stoji 101.280 kuna. Gradnja je s 85 posto financirana sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a s 15 posto sredstvima Ministarstva poljoprivrede. Radove je izvela tvrtka Građenje Marković iz Slatine. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike