Regija
NADOGRAĐENA ZGRADA OŠ TORDINCI

Bolji uvjeti učenja
za 120 osnovaca
Objavljeno 30. lipnja, 2020.
TORDINCI

Ministar državne imovine Mario Banožić otvorio je nadograđeni dio zgrade OŠ Tordinci, čija je gradnja počela u ožujku 2017., ali su nakon prekida, krajem siječnja ove godine, radovi nastavljeni. Vrijednost projekta je 15 milijuna kuna, od čega je Vukovarsko-srijemska županija snosila 10,7 milijuna kuna.

- Nadogradnja za nas puno znači jer smo do sada imali nedovoljno prostora. Imali smo samo četiri učionice, a sada ćemo dobiti još pet s kabinetima, knjižnicom, zbornicom i arhivom. Postojeća zgrada površine je od 900 četvornih metara i nadogradnjom smo dobili još toliko i sada imamo dovoljno prostora. Mi smo mlada škola, postojimo od 2007., a do tada smo bili područna škola OŠ Zrinskih Nuštar. U našem sastavu je i Područna škola u susjednom Antinu. Imamo 120 učenika i 10 odjela - kaže Antun Maletić, dipl. teolog, ravnatelj OŠ Tordinci. Prema knjizi "Povijest školstva" Antuna Cuvaja iz 1908. povijest školstva u Tordincima seže u davnu 1863., kada je otvorena prva pučka škola. Iako mlada, tordinačka škola se aktivno uključila u program Međunarodne eko-škole u RH.

Kako bi vlastitim primjerom upozorili na važnost sporta za razvoj i zdravlje djece, najbolji hrvatski tenisači i tenisačice, na poziv Marina Čilića, posjetili su početkom lipnja OŠ Tordinci i tom prigodom su Donna Vekić, Ana Konjuh, Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Nikola Mektić, Franko Škugor te mlade nade hrvatskog tenisa Antonia Ružić i Duje Ajduković odigrali nogometnu utakmicu s djecom tordinačke škole.

Utakmica je odigrana na sportskom igralištu koje je sagradila Zaklada" Marin Čilić", i to je prvo igralište koje je sagradila Čilićeva zaklada. M.F.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike