Sport
DINO SKENDER NAKON OLIMPIJINE POBJEDE U SLOVENSKOM DERBIJU

Ovo je samo prvi korak prema naslovu
Objavljeno 29. lipnja, 2020.
Olimpija je u velikom derbiju 30. kola slovenske Prve lige svladala Maribor sA 1:0. Jedini pogodak postigao je bivši napadač Hajduka Ante Vukušić, u 59. minuti, nakon proigravanja bivšeg igrača Dinama i Lokomotive Endrija Cekicija. Olimpija je s tom pobjedom pobjegla Mariboru na četiri boda, a do kraja prvenstva ostalo je šest kola. Bio je to sudar dvaju hrvatskih trenera, bivšeg šefa stručnog stožera NK Osijek Dine Skendera i bivšeg trenera Gorice Sergeja Jakirovića. Ovo je prvi put da je Skender nadmudrio svoga kolegu, a mladom osječkom stručnjaku sada se smiješi i osvajanje prvoga naslova u njegovoj trenerskoj karijeri. Olimpija, naime, trenutačno ima 59 bodova, Maribor je, štoviše, sustiglo i prestiglo Celje, koje je u 30. kolu svladalo Aluminij iz Kidričeva. Celje i Maribor trenutačno imaju po 55 bodova. Nakon susreta Dino Skender dao je svojim igračima malo oduška. Međutim, vrlo brzo slijedit će nastavak lova na naslov.


- Ovo je samo prvi korak. Ništa još nije odlučeno. Znali smo koliko nas težak meč čeka. Maribor se dizao pod Jakirovićem, znali smo da se samo s fanatičnom obranom možemo nadmetati. Imali smo nekih problema, ali sve smo uspjeli nadoknaditi dobrom obranom - rekao je Skender.


Bio je ovo prvi Jakirovićev poraz na klupi Maribora.
- Čestitke Olimpiji na pobjedi. Uspjeli su postići gol, a mi nismo. Imali smo dosta prilika, uz malo srerće mogli smo uzeti sve bodove. Do kraja je još šest utakmica. Mi smo na "minus četiri", ali učinit ćemo sve da uhvatimo Olimpiju - rekao je Jakirović. K.Lacković
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku