Sport
U UTORAK I SRIJEDU UTAKMICE 32. KOLA HT PRVE LIGE

Nakon ove etape neki će otpasti iz utrke za “dvojku”
Objavljeno 30. lipnja, 2020.

Hrvatski nogometni prvoligaši nastavljaju s ubrzanim ritmom, pa će tako već danas i sutra odraditi 32. prvenstveno kolo. Derbi se igra u srijedu u Gradskom vrtu u kojem Osijek dočekuje Rijeku te će poraženi iz tog susreta praktički otpasti iz utrke za drugo mjesto.

Dva kandidata za "dvojku" na sceni su večeras. Hajduk i Lokomotiva bodovno su izjednačeni, Splićani gostuju u Gorici, a "lokosi" dočekuju Varaždin te na papiru teži posao ima momčad Igora Tudora. Pije svega jer ne briljira u ovom nastavku prvenstva, nakon tromjesečne stanke, ali i zbog činjenice da će u Gorici biti desetkovana izostancima. Tudor zbog kartona ne može računati na prvog klupskog strijelca Caktaša, zbog istog razloga nema ni Dimitrova, a ozlijeđeni su Jairo, Hamza, Simić, Jurić i Mujakić. No nitko od aspiranata na mjesto doprvaka nema previše manevarskog prostora prosipati bodove. Svjestan je toga i Tudor, koji unatoč hendikepu oko kadra očekuje pravu reakciju onih koji će biti u sastavu.

- Ova je utakmica pravi izazov protiv uvijek neugodne Gorice. Utakmica nam dolazi nakon tri dana, što je veliki hendikep za pripremu, ali rekao sam svima: sve se može gledati na dva načina, pozitivno i negativno. Sve ovisi kako se igrač pripremi u glavi, a pripremam ih da im to bude izazov i da svatko pokaže svoje kvalitete.

U dva poljudska ogleda ove sezone Hajduk je bio uvjerljiv (3:0, 6:0), no u oba gorička susreta (prvenstvo i Kup) slavila je Gorica s 2:1.

Lokomotiva se spotaknula prošlo kolo u Puli te si protiv Varaždina ne žele dopustiti novo ispuštanje bodova. Varaždinci su, pak, nakon Osijeka najuspješnija momčad nastavka te su odmaknuli od posljednjeg mjesta. Sada ipak mogu biti neopterećeniji, pa se nadaju kako seriju pozitivnih rezultata mogu nastaviti i u Kranjčevićevoj. Slaven Belupo dočekuje Istru 1961, koja je također sve dalje od ispadanja, no nije se odrekla ni osmog mjesta, čime bi izbjegla dodatne kvalifikacije. G. Roguljić
PAROVI 32. KOLA
Danas igraju Slaven Belupo - Istra 1961, Lokomotiva - Varaždin (18.55 sati) i Gorica - Hajduk (21.05), a u srijedu Inter - Dinamo (18.55) i Osijek - Rijeka (21.05)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike