Sport
KULEŠEVIĆEVE GLAVOBOLJE UOČI RIJEKE

Suspenzije i ozljede potpuno su devastirale vezni red bijelo-plavih
Objavljeno 30. lipnja, 2020.
Ispada kako je bod osvojen na gostovanju kod prvaka Dinama treneru nogometaša Osijeka Ivici Kuleševiću stvorio više problema nego zadovoljstva. U toj utakmici ostao je bez dva standardna vezna igrača te bez jednog koji bi mogao biti njihova alternacija. Utakmica u Maksmiru još nije bila ni počela a Kulešević je već morao posegnuti za prvom zamjenom. Naime, na zagrijavanju je stradao gležanj Mađara Laszla Kleinheislera, koji će zbog toga vjerojatno propustiti susret s Rijekom, a možda i onaj sljedećeg vikenda s Hajdukom na Poljudu. Kako jedno zlo nikada ne dolazi samo, potvrdilo se tijekom susreta, kada su treću i akumuliranu javnu opomenu zaradili Vedran Jugović i Dmitro Lopa, čime su se eliminirani iz konkurencije za sutrašnji susret s Rijekom. No nevoljama s veznjacima tu nije kraj. Mihael Žaper je propustio susret s Dinamom zbog ozljede kuka. Istina, ta odluka o njegovu izostavljanju bila je više preventivna, a pokazala se mudrom, jer bi Žaper trebao biti spreman za drugi od tri derbija koja će bijelo-plavi odigrati u osam dana. Kompletnu situaciju dodatno kompliciraju problemi Merveila Ndockyta, koji je prijavio "zatezanje" trbušne stijenke. Ispada kako dan uoči utakmice s Rijekom Kulešević na raspolaganju ima jednog jedinog veznog igrača, bar od onih koje je češće koristio, i to - Marina Pilja. No treba znati kako ni on nije u optimalnom stanju, jer se i on mučio s ozljedom u posljednje vrijeme.

- Situacija je daleko od idealne, ali nešto ćemo skrpati. Nisam od onih koji je sklon kukanju zbog takvih kriza. Nedostajat će nam ti igrači, posebno Kleinheisler i Jugović, koji su nam jako važne karike na sredini terena, ali koga nema, bez njega se mora - kaže Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Opet, ako će Žaper moći igrati, problem će ipak biti nešto manji, a ni Ndockyt još nije otpao. Možda će to biti prilika za njega da zaigra, kako on tvrdi, na svom prirodnom mjestu, u sredini terena. Dosad ga je Kulešević uglavnom koristio na krilnim pozicijama. Od ostalih rješenja koja su na raspolaganju tu su mladi Moldavac Mihail Caimacov, pred kojim je, vjeruju u Gradskom vrtu, lijepa prespektiva, a tu je i već pomalo zaboravljeni Karlo Kamenar.

Zapravo, pitanje je kakve bi odluke oko momčadi Kulešević donio i da su svi zdravi, s obzirom na tri derbija u samo osam dana i činjenicu da je momčad u takav ritam uletjela nakon duge stanke zbog koronavirusa. Možda bi svakako bilo rotacija, ali treneru bi bilo ugodnije da mu ih ne diktira viša sila, koja mu je devastirala srce momčadi. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike