Regija
SPOMEN NA NEKADAŠNJI ZAVIČAJ ZA MJEŠTANE JOSIPOVA

Sadnicu klona Gupčeve lipe posadili pokraj škole
Objavljeno 30. lipnja, 2020.
JOSIPOVO - Pokraj energetski obnovljene i novouređene zgrade Područne škole OŠ Eugena Kumičića Slatina u Josipovu posađena je sadnica genetskog potomka Gupčeve lipe iz Gornje Stubice kao još jedan podsjetnik mještanima na kraj iz kojega su se njihovi roditelji u vrijeme Drugog svjetskog rata doselili u Slavoniju.


Taj svečani čin obavili su predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Josipovo Danica Brezec, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković i dosadašnji saborski zastupnik Josip Đakić, uz asistenciju Zvonimira Kovačeca, koji je uspostavio suradnju između kulturno-umjetničkih društava Sopja i Gornje Stubice.


Svečanom ozračju pridonijeli su članovi Tamburaškog sastava Zvon i Puhačkog orkestra Vatrogasne zajednice Gornje Stubice, koji su i svojim dolaskom pokazali koliko im znači prijateljstvo s mještanima Josipova.


Nakon što je Željko Novosel odrecitirao svoju pjesmu o Gupčevoj lipi, predsjednica VMO Josipovo Danica Brezec zahvalila je svima koji su pomogli u organizaciji ove svečanosti te prijateljima iz Gornje Stubice na ovoj lijepoj gesti i na sadnici klona Gupčeve lipe, koja će svjedočiti dugotrajnom prijateljstvu i brojnim lijepim uspomenama koje će ponijeti iz Josipova. Načelnik Općine Sopje Berislav Androš podsjetio je kako je u projekte za naselje Josipovo uloženo tri milijuna kuna, uz potporu Županije i resornih ministarstava, a najavio je i da će uskoro biti uređene i svlačionice na nogometnom igralištu. Uz naglasak na zajedništvu, na kraju je zahvalio udrugama i svim mještanima Josipova na izuzetnoj suradnji te istaknuo kako su osigurana sredstva i za manifestaciju Zagorske jeseni u Josipovu. U ime gostiju iz Gornje Stubice nazočne je pozdravio načelnik Jasmin Krizmanić te ukratko predstavio Gornju Stubicu kako bi podsjetio Josipovčane na njihov nekadašnji zavičaj.
Napore mještana Josipova na očuvanju tradicije koju nastoje prenijeti i novim generacijama pohvalili su župan Igor Andrović, Josip Đakić i ministrica Vesna Bedeković, a o preseljenju Zagoraca u Slavoniju govorio je Zvonimir Kovačec. Uz tamburaški sastav Zvon, za još bolje raspoloženje pobrinuli su se i Suhopoljski tamburaši. P. Žarković
Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike