Osijek
DANI OTVORENIH PODRUMA

Erdutske vinarije dva dana su bile raj za hedoniste
Objavljeno 29. lipnja, 2020.
Manifestaciju su zajedno organizirali Turistička zajednica OBŽ-a i Osječko-baranjska županija

Ljubitelji vina i kulturnih događaja pohrlili su prošlog vikenda u vinarije na području erdutskog vinogorja, gdje su održani Dani otvorenih podruma u sklopu Vinskog mjeseca, a u organizaciji Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice OBŽ-a. Po podrumima i među bačvama vina i prekrasnim vidikovcima uz Dunav bilo je vrlo živo, turisti su uživali u razgovoru s vinarima, upijali tajne starih podruma, učili o vinima i somelijerske osnove, a dodatno su mogli uživati u Wine&Bike Tour Erdut - vođenoj vožnji biciklima kroz vinogorje u suradnji s Hedonism Tourism te kulturnim događanjima Poezija u čaši - čitanje poezije u vinogradu s pogledom na Dunav te koncertu Pianotron by Zvjezdan Ružić u Erdutskim vinogradima.

Pravi hedonizam osjetili su turisti u vinarijama: Vina Antunović, Vina Danubio, Vinarija Janečić, Vinarija Brzica, Erdutski vinogradi d.d., Vina Magistra i Vina Siber. Iz svih su vinoljupci podnijeli zadovoljstvo i uspomene na još jedno odlično domaćinstvo i druženja s vrhunskim vinarima čija su vina okićena mnogim svjetskim i hrvatskim priznanjima, medaljama…

U vinariji Brzica, vlasnik Ivo Brzica možda je uživao i više nego posjetitelji, zadovoljno primajući neverbalne znakove, odnosno priznanja o dobrim vinima koja su se očitavala na licima kušača. Jasna Antunović otkrivala je tajne njegovanja vina na Maloj školi vina u njezinoj daljskoj vinariji.

"Gosti su vrlo zadovoljni i vinima, i prirodom te s pogledima. Upravo smo to vidjeli s Jasnom Antunovć i somelijerkom Marijom Vukelić na Maloj školi vina. Na poeziji u čaši kušalo se ledenu berbu traminca Erdutskih vinograda. Završili smo s koncertom u vinogradu sa Zvjezdanom Ružićem koji je, uz Matiju Dedića, naš najbolji jazz-pijanist", kazala je Ivana Jurić, direktorica TZ-a OBŽ-a.

Darko Pejić
ANUŠIĆ: BOGATA PONUDA ŽUPANIJE
- Ova manifestacija definitivno pokazuje veliku ponudu županije. Evo i ovdje, u erdutskom vinogorju, kvalitetna vina godinama privlače ljude iz cijele Hrvatske, a i šire. Mislim da se za kontinentalni turizam i za prezentaciju županije ne moramo bojati, trebamo samo nastaviti ulagati u kvalitetniju i bolju ponudu. Budućnost turizma u Hrvatskoj upravo je kontinentalni turizam, a kada govorimo o kontinentalnom turizmu, riječ je prije svega o Osječko-baranjskoj županiji, Baranji, našim četirima vinogorjima, naravno, u kombinaciji s drugim sadržajima - komentirao je uspjeh manifestacije župan Ivan Anušić.
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike