Novosti
OD EPIDEMIOLOGA ZATRAŽENA PROCJENA

Stožer Osječko-baranjske županije u nedjelju donosi dodatne mjere za zaustavljanje virusa
Objavljeno 27. lipnja, 2020.
Od 108 zaraženih u OBŽ 82 ih je iz Đakova, među njima i devetero djece; na zasjedanje Stožera pozvani i predstavnici Grada Đakova

S nizom mjera koje trebaju zaustaviti širenje koronavirusa izaći će u nedjelju, 28. lipnja, Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije koji će se sastati u 9,30 sati, a pozvani su i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić i načelnik gradskog Stožera CZ Antun Galić s obzirom da je od do sada ukupno zaraženih 108 na području županije njih čak 82-je iz Đakova. Od 903 samoizoalacije, više od pola ih se odnosi na Đakovo, a među 23-je novooboljelih Đakovčana je i sedmero djece s tim da je dan prije otkriveno još dvoje pozitivne djece na COVID 19. Izjavio je to nakon subotnjeg zasjedanja Županijskog stožera CZ njegov načelnik Goran Ivanović. Dodao je kako je od epidemiologa zatražena procjena kako bi se ciljano išlo s mjerama.

- Procjena epidemiologa bit će dovršena do večeras, a na temelju njih idemo u mjere koje stupaju na snagu u nedjelju i upravo će to biti glavni zaključak Županijskog stožer. U svezi s tim u kontaktu smo s Nacionalnim stožerom i HZJZ-om. Među mjerama će biti i one da će sve priredbe zakazane za idući vikend zasigurno biti otkazane jer moramo smiriti kretanje virusa. Posebno računa vodimo o gospodarstvu i nećemo ga zaustavljati na taj način, poručio je Ivanović.

Županijski stožer CZ posebno očekuje procjenu đakovačkog epidemiologa dr. Tomislava Dijanića koji je stalno na terenu po Đakovu. Na upit novinara uključuju li mjere s kojima se od sutra ide i karantenu za Đakovo, Ivanović je odgovorio kako zasigurno neće biti opcija zatvoriti grad.

- Prve mjere odnosit će se na društvena događanja, krizme i sl., najavljuje Ivanović i dodaje da će u nedjelju na sastanku Stožera biti uspostavljena i telefonska veza s nadbiskupom Đurom Hranićem koji je u samoizolaciji.

– S njim ćemo proći dio mjera koje se odnose na crkvene objekte, a ide i Petrovo, kaže Ivanović.

O zaključcima nedjeljnog zasjedanja Stožera riječi će biti na presici nakon njega.

S.ŽUPAN