Regija
TISKOVNI URED ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

U Đakovu preminuo bogoslov, no ne od koronavirusa
Objavljeno 27. lipnja, 2020.

ĐAKOVO – Đakovo, u kojem se iz dana u dan povećava broj zaraženih koronavirusom i ljudi u samoizolaciji, osvanulo je uz tužnu vijest da je u petak, 26. lipnja, poslijepodne, u 47. godini života u Đakovu uslijed zatajenja srca preminuo bogoslov Subotičke biskupije Janoš Kovač. Rođen je 30. rujna 1973. u Baču. U rujnu prošle godine kao kandidat svoje rodne biskupije započeo je svećeničku formaciju u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu i upisao prvu godinu filozofsko-teološkoga studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije, a prenijeli đakovački sjemeništarci na svom FB-u. Uz samostan i Nadbiskupiju, Sjemenište je jedno od žarišta korone u gradu.

Neslužbeno doznajemo da se broj zaražene djece iz samostanskog vrtića povećava.

U Đakovu je danas, u subotu, otkazana i krizma u đakovačkoj župi Dobrog pastira, dok se od svećeničkog ređenja na Petrovo, 29. lipnja, nije odustalo, ali pod posebnim uvjetima kako je u prekjučerašnjoj izjavi najavio nadbiskup Đuro Hranić.

Zbog predostrožnosti, Općina Punitovci, a u čijem je sjedištu danas, subota, crkveni god, donijela je odluku o nepostavljanju štandova i dr. opreme u tim prigodama, a neće biti ni 'kirvajske' zabave. S.Ž.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike