Regija
KOALICIJA “DESNA LIGA”

Predstavljeni kandidati na listi za IV. izbornu jedinicu
Objavljeno 27. lipnja, 2020.

SLATINA
Koalicija Desna liga, koju čine Nezavisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove, u Slatini je predstavila svoje kandidate na listi IV. izborne jedinice za nadolazeće parlamentarne izbore.
Predstavili su se nositelj liste Drago Marković iz Osijeka, drugi na listi Mato Bubaš iz Slatine, te kandidati Dražen Jalovičar iz Osijeka, Mirko Pritišanac iz Đurđenovca i Franjo Kraljik iz Nove Bukovice. Prije predstavljanja u središtu grada, oni su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Parku 136. slatinske brigade. Prema riječima Drage Markovića, članovi Desne lige predstavljaju „jedinu autentičnu hrvatsku desnicu, i sve ono što na desnom političkom spektru danas vrijedi okupljeno je u ovoj koaliciji“.
– U programu Desne lige za Slavoniju na prvom je mjestu razvoj  poljoprivrede, prehrambene industrije i šumarstva te mjere ruralnog razvoja i razvoja hrvatskoga sela koje mogu zadržati ljude u svojoj domovini, rekao je Marković naglašavajući prometnu nepovezanost istoka Hrvatske s glavnim gradom.
Mato Bubaš osvrnuo se na značenje hrvatskih branitelja, rekavši da danas treba vratiti ljudima vjeru u ljude, u institucije i domovinu.
– Danas smo nepovjerljivi jedni prema drugima jer je sve prepuno korupcije i gubi se identitet nas, hrvatskih branitelja. Ono što mi želimo je čista i ravnopravna Hrvatska, gdje svatko ima ravnopravan odnos prema svemu, kako bi zadržali identitet stvaranja Republike Hrvatske – rekao je Bubaš.
Članovi Desne lige nastavili su druženje s građanima na slatinskoj tržnici.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike