Crna kronika
POŽAR U BELOM MANASTIRU

Zapalila se šupa u Pančićevoj ulici
Objavljeno 27. lipnja, 2020.
BELI MANASTIR - Brzom intervencijom vatrogasaca belomanastirske Javne profesionalne vatrogasne postrojbe ugašen je požar koji je u noći s četvrtka na petak, oko ponoći, izbio u Ulici Josipa Pančića u Belom Manastiru. Kako saznajemo, požar je izbio u pomoćnim prostorijama obiteljske kuće u spomenutoj ulici, a nastala je samo manja materijalna šteta.


- Riječ je o prilično starim prostorijama, na kojima požar najčešće izbija zbog starih i dotrajalih instalacija - kažu u JVP-u Beli Manastir, ističući kako su na požarištu u Pančićevoj intervenirala dva vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom. Zbog atmosferskih prilika dim od požara u Pančićevoj osjećao se u cijelom širem gradskom središtu. U JPVP-u Beli Manastir ističu kako i nadalje najviše intervencija imaju na otvorenom prostoru. Podsjećaju da je prošle godine u proljeće evidentirano 20-ak takvih intervencija.
- Glavni je uzrok bio, i još je uvijek, ljudska neopreznost pri spaljivanju biljnog otpada. Njegovo spaljivanje najčešće nadzire jedna osoba, što je daleko od pravog i propisanog nadzora, jer se vatra, potpomognuta eventualnim vjetrom, brzo širi, izmiče kontroli i prijeti - objašnjavaju u JPVP-u, dodajući kako se cijene vatrogasnih intervencija kreću od 3500 do 15 i više tisuća kuna. Sat rada navalnog vozila je, primjerice, 600 kuna, sat rada vatrogasca 90 kuna, prijeđeni kilometar stoji 15 kuna, a svemu treba dodati sredstva za gašenje požara, dakako osim vode…

Ivica Getto
OPREZNO PRILIKOM VRŠIDBE JEČMA
Za sada nije bilo (brojnijih) intervencija zbog požara strništa, ali iz JVP-a Beli Manastir upozoravaju kako je ovih dana počela žetva ječma, a vrlo brzo naon nje počet će i žetva pšenice, pa poljoprivrednike pozivaju na oprez. Do sada je bilo slučajeva da iskrenje iz radnog stroja prouzroči požar. Tako je prije tri dana došlo do požara polja ječma u blizini Beničanaca. Očevidom je utvrđeno da je kontaktom čestica prašine i pljeve s ispušnom granom kombajna došlo do zapaljenja strnjaka i proširenja požara na oko 1,5 hektara ječma.
Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike