Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU VIKTORIJU

Uvjerljivo pobijediti Brođanke i podignuti atmosferu za Split
Objavljeno 27. lipnja, 2020.

U trećem kolu nastavka prvoligaškog prvenstva, a pretposljednjem (13.) osnovnog dijela, nogometašice Osijeka ponovno će igrati na svom terenu. Nakon što je prošle nedjelje solidna ekipa zagrebačkog Agrama "Mačkamamu" napustila praznih ruku i s pet lopta u mreži (5:1), očekuje se da tako sutra (nedjelja) kući ode i regionalni rival iz Slavonskog Broda. U čijem se kontekstu pretpostavlja osjetniji poraz pristigle Viktorije, kojoj će u doigravanju predstojati borba za ostanak. Učenice trenera Tihomira Rudeža istodobno razmišljaju o vraćanju titule prvaka Hrvatske na čijem se putu osvajanje triju bodova s Brođankama podrazumijeva. Neovisno o tome što će Osječanke ponovno igrati oslabljene, jer su iz stroja izbačene ozlijeđene Culek i Pernar te Lojna i Kunštek zbog akumuliranih žutih kartona. Kvaliteta je, nedvojbeno, na strani domaćeg sastava i sve osim uvjerljive pobjede bio bi iznenađujući ishod.


- Nedvojbeno smo velike favoritkinje protiv ekipe iz Slavonskog Broda iako ponovno ne možemo računati na veći broj igračica. One koje su na raspolaganju i trener im ukaže prigodu sigurno će dati sve od sebe kako bi bila ostvarena planirana pobjeda. Ima višestruku vrijednost i veću od nominalno bodovno izražene jer nam sljedećeg tjedna predstoji gostovanje u Splitu, gdje bi se moglo dosta toga riješiti za tekuću sezonu, ali i dodatno zakomplicirati. Stoga je potrebno predstavom protiv Viktorije zadržati i dodatno podignuti atmosferu uoči toga najvećeg hrvatskog derbija. Tada ćemo biti kompletniji, a nadam se da sutra nitko neće biti eliminaran za taj susret, tako da će nam s Viktorijom biti nužna maksimalna koncentracija od prve minute kako bi utakmicu brzo kanalizirali u željenom smjeru. U odgovoran pristup nitko ne sumnja kao i u epilog koji bi zadržao dosadašnji maksimalni učinak. I ne samo poslije toga ogleda u kojem Brođanke, uobičajeno, imaju veliki motiv, ali veća kvaliteta još uvijek stanuje u našoj svlačionici - regionalni je derbi najavila stoperka Kristina Nevrkla razmišljajući već o sljedećem tjednu. Intenzivnije će se o tome sutra poslije 18 sati jer je početak susreta na "Mačkamami" zakazan za 16 sati. D.Lekšan

Parovi 13. kola
Osijek - Viktorija (Slavonski Brod), Agram (Zagreb) - Split, Neretva (Metković) - Lepoglava i Katarina Zrinski (Čakovec) - Dinamo (Zagreb).
Početak nedjeljnog susreta na "Mačkamami" zakazan je za 16 sati
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike