Osijek
OPĆINA BILJE USPJELA SMANJITI CIJENU RADOVA

Cickaj: Radovi na prvoj etapi staze za bicikliranje trebali bi biti gotovi do zime
Objavljeno 27. lipnja, 2020.
Biciklističko-pješačka staza od Bilja do Osijeka, odnosno dionice koja pripada teritorijalno biljskoj općini, temeljito će se rekonstruirati. Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj kaže da su uspjeli sniziti cijenu koja je bila povećana na 12 milijuna kuna, pa je zbog toga bilo dovedeno u pitanje realiziranje tog kapitalnog projekta.

- Razriješene su nedoumice oko raspisivanja javne nabave za biciklističku stazu Bilje - Osijek, jer smo na e-savjetovanje dali dokumentaciju za javnu nabavu, u to se uključio SAFU, koji je dao određene primjedbe i sugestije vezano uz postupak javne nabave, odnosno uvjeta koje propisujemo i tražimo. Konzultirali smo se nakon toga i uskladili svu dokumentaciju s njima, naravno da smo uključili projektanta da i on određene dijelove u troškovniku dopuni i doradi, pa smo morali ponovno dati na e- savjetovanje dokumentaciju koja je sada gotova i objavljen je natječaj za izvođača radova za rekonstrukciju našeg dijela pješačko-biciklističke staze. Očekujem, s obzirom na to da moramo poštivati rokove oko primjedbi, sugestija i drugog, da potpišemo ugovor s izvođačem krajem srpnja, ako sve bude išlo prema planu. Tako da bi prvi dio rekonstrukcije trebao početi prije jeseni i da taj dio završimo, nadam se, do zime. A druga faza, budući da smo planirali da se projekt proteže kroz dvije proračunske godine, bio bi nastavak biciklističke staze kroz Blatnu ulicu u Bilju, gdje se treba skidati asfaltni sloj i proširiti ju gdje god je to moguće te iscrtati biciklističku stazu kroz cijelu Blatnu ulicu do našeg vatrogasnog doma. Vrijednost investicije sada iznosi do deset milijuna kuna. Uspjeli smo, kažem, to sniziti jer smo imali određene probleme s različitim cijenama, izvođači radova su ih digli, tako da smo i zbog toga išli u realizaciju nešto kasnije u odnosu na Grad Osijek - pojašnjava Željko Cickaj.

Cickaj je zadovoljan jer su uspjeli smanjiti ukupnu cijenu, odnosno reducirati sve ono što nije nužno, a može utjecati na cijenu.

- S onih dvanaest milijuna kuna, koji su bili u jednom trenutku konačna cijena, zaista je bila dovedena u pitanje realizacija ovog projekta. Došli smo sada u situaciju da smo napravili neke uštede i investicija definitivno ide. To je ono što mogu reći i za to su sredstva osigurana, 7,5 milijuna kuna kroz ITU, a ostatak bi trebao ići iz proračuna Općine Bilje. Nadam se, i želim vjerovati da će Ministarstvo regionalnog razvoja ipak raspisati pozivni natječaj za sufinanciranje i ostatka investicije koji je naša obveza te da ćemo se uspjeti prijaviti i izvući i taj dio sredstava. S obzirom na sadašnju situaciju sa smanjenjem prihoda, to bi nam uvelike olakšalo realizaciju tog projekta - kaže Cickaj. D. Pejić
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike