Novosti
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U županiji 12 novooboljelih - 8 iz Đakova, te 4 iz Osijeka
Objavljeno 26. lipnja, 2020.

Iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije upravo su izvIjestili kako je na području županije u posljednjih 24 sata 12 novooboljelih - osmero iz Đakova među kojima je i dvoje djece, te četvero iz Osijeka. Koronavirusom u županiji trenutno je zaraženo 79 osoba.
Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvIjestio je kako je 18 osoba je hospitalizirano, četiri više nego jučer. Nema pacijenata na respiratoru, odnosno svi bolnički pacijenti su stabilno i bez težih simptoma.
Izvijestio je i da je u proteklih 48 sati na đakovačkom i osječkom području na tesitranje uzeto više od 500 uzoraka, a testiranjem će biti obuhvaćeni svi koji su bili na krizmi prošle nedjelje u Đakovu, a krizmao ih je nadbiskup u miru Marin Srakić, koji je pozitivan na koronavirus.
Iz toga kruga imamo već jednu pozitivnu osobu, ali nije u pitanju krizmenik, već osoba koja je sudjelovala u tome događaju, pojasnio je Ivanović.

Izrazio je nadu da će podaci koji budu stigli sutra ili prekostura biti puno manji, odnosno da će se vidjeti da su epidemiološke službe odradile dobar  posao i spriječile širenje virusa Covid 19 na području ove županije.

U samoizolaciji na području županije je 651 osoba, od jučer 167 novih. Policija je jučer obavila 77 samoinicijativnih provjera poštivanja mjere samoizolacije, jednu osobu iz Osijeka je zatečena u kršenju ove mjere. D. Ku./H

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana