Osijek
POSTAVLJANJE PLOČE

Od nedjelje Obilaznica 106. brigade
Objavljeno 26. lipnja, 2020.
Udrugu 106. brigade ZNG RH u sljedeće četiri godine vodit će Ivan Bekavac, koji je izabran za predsjedika na redovitoj izbornoj skupštini te udruge. Za dopredsjednika je izabran Dubravko Pancić, a za tajnika Damir Zrno.

Ivan Bekavac pozvao je članove na svečano otvorenje ploče kojom se Južna obilaznica preimenuje u Obilaznicu 106. brigade, a taj će se događaj obilježiti u nedjelju, 28. lipnja, kod spomenika Vrata slobode u Nemetinu s početkom u 9 sati.

- Vijeće grada Osijeka je 29. studenoga 2019. godine donijelo odluku i rješenje o imenovanju južne obilaznice u Obilaznica 106. brigade ZNG RH. Na svečanosti u Nemetinu bit će otkrivena obavijesna ploča preimenovanja Južne obilaznice grada Osijeka u Obilaznicu 106. brigade ZNG RH. Još jedna obavijesna ploča bit će postavljena iza odvojka s naplatnih kućica s autoceste A5 u smjeru prema gradu na Čvorištu Josipovac. Da podsjetim na povijest naše brigade, kroz koju je ukupno prošlo 12.006 branitelja, od kojih je 175 smrtno stradalih i 850 ranjenih. Njima je trajno posvećeno ime obilaznice i ova svečanost. Na Dan osnivanja osječke 106. brigade, 28. lipnja, obilježavamo i proslavljamo Dan osječkih branitelja i dragovoljaca DR u istom okviru - kaže Ivan Bekavac, predsjednik Udruge 106. brigade ZNG RH. D.P.
Možda ste propustili...

PRI KRAJU SU PRIPREME ZA 21. PANNONIAN

Skate park dobio je nove elemente

OSJEČANI, UPALITE SVOJ BALKON JER GUŽVA JE OFF

Virtualna Osječka ljetna noć

KNJIGA O SLOVAČKIM PREZIMENIMA I NADIMCIMA

Riznica etnoloških i onomastičkih podataka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TESTIRANJE NA INTOLERANCIJU NA HRANU

Sve više ljudi alergično je na neku namirnicu

2

PRI KRAJU SU PRIPREME ZA 21. PANNONIAN

Skate park dobio je nove elemente

3

HRASTOVINA UMJESTO U NAMJEŠTAJU ZAVRŠILA U SKULPTURAMA

Na Kiparskoj koloniji nastao impozantan broj umjetnina