TvObzor
IVAN ŠEBALJ

Najsretniji smo kad radimo ono što volimo - sviramo i družimo se s ljudima
Objavljeno 26. lipnja, 2020.
Pjesma “Trebaš mi” iskrena je ljubavna balada o tome kako ponekada ne znamo voljenim osobama na najbolji način reći ono što mislimo i osjećamo

Dvadeset i sedmi dan svibnja imnogi budući mladenci, kao i svi zaposlenici u “industriji vjenčanja”, zapamtit će prema popuštanju mjera i ukidanju zabrana, što se tiče organizacije vjenčanja u Hrvatskoj. Uz mnoge ugostitelje, organizatore, dizajnere i fotografe, u ovom poslovnom sektoru djeluju i mnogi glazbenici, među kojima je i mladi vinkovački kantautor Ivan Šebalj. Kreativni Šebalj ovu pauzu iskoristio je za stvaranje novih singlova, kako za sebe, tako i za druge izvođače. Jedna od nastalih pjesama je “Trebaš mi”, koja podsjeća na velike tamburaške hitove kao što su “Želim te noćas”, “Sad kada došla si”, koje je spomenuti pjevač snimio u vremenu dok je bio frontman Bosutskih bećara.

U potpisu novog singla podjednake su autorske uloge između Ivana i Marina Bande, talentiranog osječkog glazbenika koji se nakon povratka iz Amerike također posvetio glazbenom stvaralaštvu. O novom singlu i budućim planovima razgovarali smo s Ivanom za TV Obzor.

Razdoblje iza nas nije bilo lako za bendove poput tvoga, jer nije bilo svadbi i ostalih prigoda za svirke, zar ne?

- Razdoblje iza nas bilo je teško za sve, a pogotovo za glazbenike i umjetnike općenito. Samoj koronakrizi prethodila je uobičajena pauza prije početka sezone sviranja, tako da nam se odmor neplanirano produžio, ali, evo, napokon je i tome došao kraj, i sada, svježi i odmorni, krećemo punom parom.

Kako ste ti i bend provodili dane u doba pandemije? Je li bilo svirki online, ili ste samo pisali pjesme?

- U svakom zlu neko dobro, tako smo i mi napokon našli vremena da se ponovno malo posvetimo autorskom radu. Rezultat toga je i ovaj novi singl te još neke pjesme koje sam napravio za druge kolege, od kojih bih izdvojio pjesmu za Slavonia bend, kao prvu autorsku suradnju s njima. Nismo svirali online, ali smo počeli s probama čim je to bilo moguće, jer su nam, osim svirki, jako nedostajala i međusobna druženja.

Što nam možeš reći o novoj pjesmi “Trebaš mi”?

- Meni je izuzetno draga. Iskrena, ljubavna balada o tome kako ponekada ne znamo voljenim osobama na najbolji način reći ono što mislimo i osjećamo. Vjerujem da će se mnogi pronaći u njoj i koristiti je kao svojevrsnu poruku, jer je mnogo lakše emocije iskazati pjesmom nego riječima. Pjesma je u dva tjedna pregledana više od 100.000 puta na YouTube,u što je izuzetan rezultat za nas, pa se nadamo da će zaživjeti i kao dio repertoara drugih kolega i bendova.

Surađivao si s Marinom Bandom. Reci nam nešto o tome?

- Bando je moj stari prijatelj i suradnik još iz dana prije Bosutskih bećara. Nekako smo se u isto vrijeme, a ubrzo i zajedno, počeli ozbiljnije baviti autorskim radom, pogotovo nakon uspjeha sa zajedničkom pjesmom “Želim te noćas”. Nakon razlaza s Bosutskim bećarima Marin je dvije godine boravio u Americi, tako da je ovo naša prva suradnja od njegovog povratka. Ovaj put, osim u ulozi koautora, prvi put sudjelovao je i kao glazbeni producent, a pjesma je snimana u njegovom novootvorenom glazbenom studiju. S obzirom na to da nam je njegov studio sada na raspolaganju, vjerujem da će nam rad na novim pjesmama biti mnogo lakši i brži, pa se radujem daljnjoj suradnji.

Vraća li se sve polako u normalu, i hoće li ljeto donijeti dovoljno svirki da se nadoknadi razdoblje nesviranja?

- Ljeto tek počinje, tako da je ostalo zbilja dosta vremena za svirke i veselja, samo da ne dođe do drugog vala epidemije. Bukirani smo do sredine prosinca, tako da ćemo se i ove godine nasvirati, a jednako se radujemo svakom koncertu, svadbi i fešti. Najsretniji smo kada radimo ono što volimo, a to je da sviramo i družimo se s ljudima.

Kakve planove The Bechars imaju do kraja godine. Još koji novi spot, možda album?

- Planovi su pripremiti još nekoliko pjesama za prvi album u ovoj postavi i izdati još najmanje jedan singl do kraja ove godine. S obzirom na to da nam je ovo peti singl, vrlo smo blizu albumu, a objaviti album uvijek je sjajan osjećaj.

Razgovarala: Tanja KVORKA
Možda ste propustili...

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

Najčitanije iz rubrike