Regija
PROIZVODI LICENCIRANI PRESTIŽNOM OZNAKOM GRADA ZAGREBA

“Plavi ceker” dobili OPG-ovi N. Damjanović i Z. Perakića
Objavljeno 24. lipnja, 2020.
ŽUPANJA - Obiteljska poljoprivredna gospodarstva Nedjeljke Damjanović iz Štitara i Zdenka Perakića iz Bošnjaka, poznatih proizvođača suhomesnatih proizvoda, nositelji su prestižne oznake "Plavi ceker".

Riječ je o oznaci Grada Zagreba namijenjenoj označavanju najboljih tradicijskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s ciljem poticanja malih i srednjih gospodarstava da lakše nađu put do zagrebačkog tržišta. U restoranu Gastro Globus na Velesajmu gradonačelnik Milan Bandić uručio je ugovore o licenci najzaslužnijim proizvođačima tradicijskih prehrambenih proizvoda. Među njima su i dva iz županjske Posavine: OPG Nedjeljke Damjanović za kulen i OPG Zdenka Perakića za kulen, kulenovu seku i slaninu. Uz jamstvo kvalitete, na taj se način otklanjaju i eventualne nejasnoće o različitim oznakama na tržištu, a kupci su sigurniji u odabiru proizvoda. "Plavi ceker" je oznaka koja se dodjeljuje visokokvalitetnim prehrambenim proizvodima OPG-ova, čija je kvaliteta više razine od zakonski propisane te uobičajeno zahtijevane i očekivane od potrošača. Projekt se odvija pod motom "Od hrvatskog polja do zagrebačkog stola – jamči Zagreb".

Na javni poziv javilo se 40 proizvođača sa 106 proizvoda, a za licenciranje oznakom odabrana su 42 proizvoda 23 proizvođača koja su udovoljila visokim kriterijima. M.L.O.
Najčitanije iz rubrike