Dome slatki dome
KUĆNI LJUBIMCI

Sigurnost je na prvom mjestu u kupaonici
Objavljeno 25. lipnja, 2020.
Maska odvoda s umetkom za zaustavljanje nečistoća zaustavit će pseće dlake od ulaska u odvod, kada je najbolja za manje pse

Vlasnici pasa dobro su upoznati s ovim problemom. Četveronožnom prijatelju, nakon valjanja po travi i blatu, obično je potrebno temeljito pranje.


Svi psi se ponekad trebaju okupati. Koliko često uvelike ovisi o njihovom načinu života. Aktivni psi koji mnogo borave vani vjerojatno će se morati češće kupati od onih koji su uglavnom u kući. Najbolje mjesto za uklanjanje blata i prljavštine je kada, ili tuš. Kućni ljubimci uglavnom nisu veliki obožavatelji kupanja i pokušavaju pobjeći prije nego ih voda dotakne. Njihovi vlasnici trebaju imati jednostavan pristup kadi ili tušu te mogućnost lakog uklanjanja dlaka iz odvoda pri završetku kupanja. Geberit donosi par vrijednih savjeta. Voda? Ne, hvala!: rijetko koji ljubimac voli kupanje i tuširanje, što znači da je sigurnost u kupaonici na prvom mjestu.


Kada je najbolje mjesto za kupanje manjih pasa. Manji psi ne mogu tako lako pobjeći iz kade, tako da će ih vlasnici moći okupati bez velikih problema. No, veće pse katkada zna biti teško podići u kadu i iz nje na siguran način. Uz to, uvijek postoji mogućnost da se mokar pas uspaniči zbog vode i iskoči iz kade. Ovaj skok predstavlja rizik i za psa i za vlasnika.


U drugom slučaju, najbolja ideja je kupanje u tuš-prostoru. Idealno bi bilo da se radi o tuš-prostoru u ravnini poda, jer mu se lako pristupa.


Kako bi se spriječilo začepljenje odvoda, prije samog kupanja trebalo bi s ljubimca ukloniti lišće i velike količine blata. Maska odvoda s umetkom za zaustavljanje nečistoća zaustavit će pseće dlake i travu od ulaska u odvod. Rješenja za tuševe u ravnini poda, u maski odvoda imaju integrirani češalj koji dodatno zaustavlja otjecanje nečistoća u odvod. Kupajte svoje ljubimce uz manje brige i lakše čišćenje. Tuš-površina može se očistiti s lakoćom, zahvaljujući zaobljenim uglovima i rubovima te umetku u obliku češlja za skupljanje nečistoća. Podni odvod s tuš-kanalicama, ne samo da izgleda dobro, nego se jednako lako čisti zahvaljujući pametnim inovacijama. Praktični češalj za hvatanje nečistoća jednostavno se vadi i ispire mlazom vode.J.Kn.
Prije kupanja
Najbolje je da krzno vašeg psa očetkate prije kupanja. Time ćete ukloniti otpalu dlaku i nečistoću iz krzna, a također ćete se pobrinuti da se iščetkaju eventualna zapetljanja na krznu, jer će ih biti teže ukloniti kada su mokri. Pobrinite se da je temperatura vode slična temperaturi tijela vašeg psa. Ni prevruća, ni prehladna. Računajte na temperaturu vode koju biste koristili za kupanje malog djeteta. Nakon kupanja, pobrinite se da pri ruci imate dovoljno velik ručnik kojim ćete osušiti vašeg psa. Najbolje vrijeme za upoznavanje psa s kupanjem je dok je štene.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana