Dome slatki dome
UGODAN AMBIJENT

Šarm ljetnih terasa
Objavljeno 25. lipnja, 2020.
Topliji dani mame nas na boravak vani i osvježenje, a u trenucima odmora ugodne terase su neizostavne. Bilo da se radi o javnim ili privatnim prostorima, ugodno namještena terasa privući će pogled i želju za zaustavljanjem. Rustikalne terase svakako imaju šarm koji će vas privući.

Ono što prije svega stvara šarm rustikalnog ugođaja je arhitektura, materijali i okruženje, tj. pogled. Dovoljno je smjestiti stol i stolice u okruženje starog objekta zidanog u kamenu i efekt je postignut. Bilo da se radi o modernom, klasičnom ili rustikalnom dizajnu namještaja, snaga ovakvog ambijenta je takva da ćete se osjećati odlično.

Stolice i stol od tikovine, aluminija ili tehnoratana osobni je izbor. U ovakvim ambijentima poželjno je postići notu profinjenosti koja će se suprotstaviti grubosti kamenog okruženja. Najjednostavniji je način koristiti namještaj u vrlo modernim bijelim i svijetlosivim tonovima, čime će se postići maksimalna harmonija sa okolišem. Zelenilo unutar dvorišta ili prekrasni pogledi na okoliš dekorirat će prostor sami po sebi. Ovakvi ambijenti ne zahtijevaju previše detalja, jer je bogatstvo materijala, oblika i interakcija s okolišem već postignuto.

Ima li išta ljepše od prve jutarnje kavice na otvorenom? Terase i balkoni s razlogom su postali pravi produžetak svakog interijera, pa bi ih slobodno mogli nazvati “dnevne sobe na otvorenom”! No one to mogu biti samo ako su uređene po vašem guštu. J.Kn.
Možda ste propustili...