Osijek
KORONA U GRADSKOJ UPRAVI

Vrkić negativan na COVID-19, ali ostaje u izolaciji
Objavljeno 24. lipnja, 2020.

Iz Ureda gradonačelnika Grada Osijeka u srijedu je stiglo priopćenje da je gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je proteklih pet dana bio u samoizolaciji, obavio u utorak kontrolni test na koronavirus, s obzirom na činjenicu da se susreo s osobom (susjed) kod koje je potvrđeno postojanje virusa.

“Rezultat testa gradonačelnika je negativan, no on ostaje u samoizolaciji do 29. lipnja, kada će biti učinjen drugi kontrolni test. Gradonačelnik svoje poslove nastavlja obavljati od kuće”, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Također, kako nam je potvrdio pročelnik Ureda gradonačelnika Željko Lončar, i djelatnici gradske uprave, pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne poslove Hrvoje Kučan te troje njegovih bliskih suradnika, koji su bili na nedavnom sastanku s poznatim osječkim poduzetnikom kojemu je potvrđena zaraza koronavirusom, nalaze se u samoizolaciji. I njihovi su prvi nalazi negativni, čekaju i drugo testiranje koje će biti u nedjelju te će ostati u samoizolaciji do konačne potvrde da nisu zaraženi.

Tako, nakon dužeg vremena zatišja, na ponovno širenje koronavirusa u Osijeku nije ostala imuna ni gradska uprava. Zbog kontakata sa zaraženim osobama u samoizolaciji su za sada gradonačelnik i četvero djelatnika.

U Stožeru civilne zaštite Grada Osijeka reagirali su na povećanje broja novooboljelih u Osijeku te su u nedjelju održali sjednicu s koje su priopćili kako će aktivirati dodatne Operativne snage s ciljem praćenja provedbi odluka Stožera civilne zaštite RH i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ponovili su i apel sugrađanima - ne okupljajte se u velikim grupama, držite socijalnu distancu, koristite zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prijevozu, poštujte naputke vezane uz higijenu ruku i dezinfekciju te u svakoj prilici postupajte savjesno i primjereno okolnostima.

”Neka nas ne zavara ovo relaksiranje mjera i lijepo vrijeme, jer opasnost očito još uvijek nije minula. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne je važnosti, jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana”, poručio je Boris Piližota, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka.

Ivan Alilović
PROČELNIK KUČAN POŠTIVA SAMOIZOLACIJU

Nakon što je 10. lipnja Osječko-baranjska županija proglašena “korona free” županijom, popuštanje mjera u samo dva tjedna dovelo je do toga da danas u županiji imamo dvocifreni broj osoba pozitivnih na COVID-19. Kako bi se spriječilo daljnje širenje, Stožer civilne zaštite apelira na građane na pojačani oprez i izbjegavanje većih okupljanja, posebice u zatvorenom prostoru. Policija je u utorak obavila 18 samoinicijativnih provjera poštivanja mjere samoizolacije te samo u jednom slučaju u Osijeku utvrdila kršenje te mjere. Između ostalih pokucala je i na vrata Hrvoju Kučanu, pročelniku Upravnog odjela za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne poslove koji se, prema izvješću policijskih službenika, nalazio kod kuće.

Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike