Sport
PRVA HRVATSKA LIGA NOGOMETAŠICA

Zečice se vratile na Mačkamamu i lako uzele tri boda
Objavljeno 23. lipnja, 2020.
Nakon sedam mjeseci izbivanja nogomet se vratio na Mačkamamu. Praćen solidnim brojem gledatelja (150) koji su svjedočili zadržavanju navike pobjeđivanja osječkih nogometašica. Nastavljajući niz od 12 ovosezonskih punih uspjeha, Osječanke su na putu vratiti državni primat kući, za što predstoji svladati još osam stepenica. Nedjeljna će se, čini se, morati još u dva navrata isto uspješno apsolvirati, budući da je sastav zagrebačkog Agrama iskazao kapacitete za gornji dio redoslijeda koji će se iskristalizirati za dvije etape. Stoga su gošće kući otišle s umjerenim i primjerenim porazom (5:1), koji je mogao biti i uvjerljiviji, ali su štićenice trenera Tihomira Rudeža, koji je tada načinio veći broj izmjena, u zadnjoj trećini povukle "ručnu", pa su Zagrepčanke uspjele doći do počasnog pogotka. Primivši prethodno pet, uz vrlo dobar prosjek obrana vratarke Pilije kojoj je najčešće i konkretnije prijetila Izabela Lojna. Ta je reprezentativka Hrvatske kreirala akcije za pogotke Monike Conjar i Lorene Balić te sljedeća tri zabila tako definirajući ostanak bodova u kući.


- Malo je bilo neobično poslije duljeg vremena za bodove igrati na našem terenu, uz koji je bio dobar broj gledatelja. Krenule smo, međutim, ambiciozno te brzo otvorile organizirane gošće koje su do odmora spoznale da će Osijek ponovno napustiti praznih ruku. Kao i tjedan ranije u Metkoviću, opet smo bile lišene usluga nekolicine igračica, ali je zato veći broj mladih imao novu prigodu i uglavnom ju je iskoristio. Kada je ishod bio odlučen, nismo više bile toliko agresivne, tako da je izostala uvjerljivija pobjeda, pri čemu su ulogu imale i neiskorištene prigode u prve dvije trećine utakmice. Ta je dobrodošla u kontekstu priprema za rasplet sezone, budući da ćemo tada morati biti u top-izdanju. Tome, zapravo, svakodnevno idemo, pa vjerujemo da ćemo biti prave kada to bude najpotrebnije - prepričala je nedjeljni susret Lojna, misli zatim usmjerivši na buduće obveze:
- U nastavku prvenstva preskočile smo ekipe koje streme vrhu tablice, a sada nam predstoji ogled s onom iz donjeg dijela. S regionalnim rivalom iz Slavonskog Broda koji neće imati što tražiti na Mačkamami, gdje trebamo podići atmosferu uoči puta u Split, gdje bismo mogli dosta toga riješiti. Iako idemo iz utakmice u utakmicu, ipak nam je stalno u podsvijesti ta čiji je protivnik postao dostojan i dodatni motiv vratiti netom izgubljeno - zaključila je Lojna, koja je u oba proljetna susreta postigla hat-trick. D.Lekšan
Rezultati 12. kola
Osijek - Agram (Zagreb) 5:1, Viktorija (Slavonski Brod) - Dinamo (Zagreb) 0:11, Split - Neretva (Metković) 13:0 i Lepoglava - Katarina Zrinski (Čakovec) 1:2.
U 13. kolu, 28. lipnja, sastaju se: Osijek - Viktorija, Agram - Split, Neretva - Lepoglava i Katarina Zrinski - Dinamo.
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike