Osijek
KRENUO NOVI PROJEKT ZAŽELI U SLAVONSKIM OPĆINAMA

Tubanjski: Posao dobiva 60 žena
Objavljeno 24. lipnja, 2020.
Priliku za posao u sljedeće vrijeme dobit će mnogi zahvaljujući novom projektu "Snaga žena - skrbim za druge, brinem za sebe II" koji, kako navodi Davor Tubanjski, antunovački načelnik i predsjednik Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav, vrijedi 5.332.800 kuna.

- S premijerom i resornim ministrom potpisao sam ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za ovaj projekt u cijelosti financiran nepovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II." Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa Vuka - Dunav, a projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Osijek, te općine Antunovac, Ernestinovo, Vladislavci i Vuka. Projektom je predviđeno zapošljavanje 60 žena s područja navedenih općina i ostalog područja LAG-a Vuka-Dunav koje će osigurati skrb za 360 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju iz lokalne zajednice te stjecanje novih znanja i kompetencija za minimalno 20 žena - navodi Tubanjski.

Riječ je o projektu kojim se nastoji potaknuti međugeneracijska solidarnost i socijalna uključenost, smanjiti rizik od siromaštva te povećati razinu kvalitete života na ovom području. D. Pejić
Možda ste propustili...

ŠTO DONOSI NEBO NAD OSIJEKOM U SLJEDEĆIH NEKOLIKO DANA?

U petak i subotu nestabilno vrijeme

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVO TRETIRANJE ODRAĐENO U SUBOTU NAVEČER

U istočne i sjeverne dijelove
grada stigla prva generacija
odraslih komaraca

2

REAGIRANJE IZ GRADSKE UPRAVE:

Stadionsko naselje nije zaboravljeno

3

EVANGELIČKA CRKVENA OPĆINA OSIJEK

Restauriraju dva vrijedna harmonija