Osijek
MOTO-NAUTIČKI KLUB RETFALA

Otvorili vrata građanima pa ih sve počastili
Objavljeno 23. lipnja, 2020.
Članovi MNK Retfala organizirali su druženje uz bogatu gastronomsku ponudu i plovidbu Dravom

Drava puni životne baterije - uvjeren je, kao i mnogi Osječani, Andrija Bartoloti, predsjednik Moto-nautičkog kluba Retfala, koji je omogućio da u rijeci uživaju svi oni koji se žele provozati čamcima. Druženje s građanima pokazalo se punim pogotkom, okupili su nautičari i staro i mlado, oduševljene sadržajnim boravkom u prirodi iza hipodroma.

Pristigle biciklima, pješice i automobilima već je "s vrata" dočekala glazba, a Bartoloti najavljuje vrlo skoro druženje i s tamburašima prema istom receptu - glazba, gastronomski užitak, plovidba Dravom... A da je zabavno družiti se s ovim jednostavnim ljudima, u odličnom raspoloženju osjetili su svi odreda. Tako je bilo i s našom novinarskom ekipom, odmah smo se ukrcali u jedan od glisera, a Franjom je onima koji su se prihvatili kormila strpljivo objašnjavao s koje strane zelene bove treba proći plovilom, što znače ostale riječne oznake na plovnom putu... Franjo nam priča da je austrijski umirovljenik, s 40-ak godina u IT industriji, a od kada si je nabavio gliser, svaki trenutak koristi da bi bio na vodi.

Bartoloti komentira da smo grad na vodi, ali malo ljudi zapravo uživa u rijeci.

- Zato smo i pokrenuli ovakva druženja s građanima, najprije misleći na Retfalčane, a, evo, i oni koji su usput prolazili nasipom u šetnji ili rekreaciji iz svih dijelova grada zastali su i pridružili nam se. Neočekivano su počašćeni ručkom u prirodi uz naš dio obale, bili su iznenađeni gostoprimstvom, ali baš to smo im željeli priuštiti - objašnjava Bartoloti i poručuje da im se, tko god dođe do kluba i želi provozati djecu Dravom, slobodno može obratiti, uvijek nekoga ima na vodi, pa će ih rado primiti u čamce, koji imaju sigurnosnu opremu.

Darko Pejić
BARTOLOTI: OVO ĆE POSTATI TRADICIJA
Vatrogasci su dovezli cisternu s vodom da se može skuhati dva kotla graha, koji je besplatno podijeljen, Osječka pivovara uskočila je s pivom i sokovima, Vinkoprom je posudio klupe i stolove jer jedna sjenica nije dovoljna za prihvat toliko gostiju odjednom, majstori kotlića rado su se odazvali, Crveni križ Osijek i ravnatelj Denis Čosić poučili su okupljene reanimaciji... “Ovo će postati tradicija, a sponzorima hvala, jer mi djelujemo isključivo od prikupljene članarine, koja nije velika, i sav novac ulažemo u uređenje privezišta i klupsku opremu”, poručuje Bartoloti.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike