Osijek
MOTO-NAUTIČKI KLUB RETFALA

Otvorili vrata građanima pa ih sve počastili
Objavljeno 23. lipnja, 2020.
Članovi MNK Retfala organizirali su druženje uz bogatu gastronomsku ponudu i plovidbu Dravom

Drava puni životne baterije - uvjeren je, kao i mnogi Osječani, Andrija Bartoloti, predsjednik Moto-nautičkog kluba Retfala, koji je omogućio da u rijeci uživaju svi oni koji se žele provozati čamcima. Druženje s građanima pokazalo se punim pogotkom, okupili su nautičari i staro i mlado, oduševljene sadržajnim boravkom u prirodi iza hipodroma.

Pristigle biciklima, pješice i automobilima već je "s vrata" dočekala glazba, a Bartoloti najavljuje vrlo skoro druženje i s tamburašima prema istom receptu - glazba, gastronomski užitak, plovidba Dravom... A da je zabavno družiti se s ovim jednostavnim ljudima, u odličnom raspoloženju osjetili su svi odreda. Tako je bilo i s našom novinarskom ekipom, odmah smo se ukrcali u jedan od glisera, a Franjom je onima koji su se prihvatili kormila strpljivo objašnjavao s koje strane zelene bove treba proći plovilom, što znače ostale riječne oznake na plovnom putu... Franjo nam priča da je austrijski umirovljenik, s 40-ak godina u IT industriji, a od kada si je nabavio gliser, svaki trenutak koristi da bi bio na vodi.

Bartoloti komentira da smo grad na vodi, ali malo ljudi zapravo uživa u rijeci.

- Zato smo i pokrenuli ovakva druženja s građanima, najprije misleći na Retfalčane, a, evo, i oni koji su usput prolazili nasipom u šetnji ili rekreaciji iz svih dijelova grada zastali su i pridružili nam se. Neočekivano su počašćeni ručkom u prirodi uz naš dio obale, bili su iznenađeni gostoprimstvom, ali baš to smo im željeli priuštiti - objašnjava Bartoloti i poručuje da im se, tko god dođe do kluba i želi provozati djecu Dravom, slobodno može obratiti, uvijek nekoga ima na vodi, pa će ih rado primiti u čamce, koji imaju sigurnosnu opremu.

Darko Pejić
BARTOLOTI: OVO ĆE POSTATI TRADICIJA
Vatrogasci su dovezli cisternu s vodom da se može skuhati dva kotla graha, koji je besplatno podijeljen, Osječka pivovara uskočila je s pivom i sokovima, Vinkoprom je posudio klupe i stolove jer jedna sjenica nije dovoljna za prihvat toliko gostiju odjednom, majstori kotlića rado su se odazvali, Crveni križ Osijek i ravnatelj Denis Čosić poučili su okupljene reanimaciji... “Ovo će postati tradicija, a sponzorima hvala, jer mi djelujemo isključivo od prikupljene članarine, koja nije velika, i sav novac ulažemo u uređenje privezišta i klupsku opremu”, poručuje Bartoloti.
Možda ste propustili...

ŠTEDE NA UGRADNJI UREĐAJA NA ŠTETU DRUGIH

Loše postavljene klime uništavaju nove fasade

PRAVO LJETO KAO UVERTIRA ZA OSJEČKU LJETNU NOĆ

Sve do utorka temperature na +30

ZZJZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Na svim kupalištima voda je čista

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana