Osijek
KOMUNIKACIJA

Digitalne infoploče za turiste
Objavljeno 24. lipnja, 2020.
Postojeću oglasnu ploču ispred vladislavačke općinske uprave zamijenit će nova digitalna, pa će listiće s oglasima i porukama kao i upravne proglase Općine na papiru zamijeniti obavijesti koje će mještani dobivati samo pritiskom prsta na ekran. Prema riječima načelnika Marjna Tomasa, novi način izvještavanja mještana radi se u sklopu projekta koji je 2019. godine Općina Vladislavci prijavila na EU natječaj „Integrated Systems Europe 2019“.

- U sklopu toga projekta osuvremenit ćemo komunikaciju preko digitalnog infototema - kioska koji je svojevrsna info digitalna oglasna ploča. Potpora za projekt odobrena je u iznosu od 80 % ukupne vrijednosti projekta. Digitalna oglasna ploča jedinstveno je moderno interaktivno rješenje za informiranje, komunikaciju i oglašavanje na prostoru dostupnom javnosti. Digitalna oglasna ploča pomoći će nam da svoju poruku prenesemo ciljanim skupinama. Interaktivna digitalna oglasna ploča ima mogućnost bežičnog upravljanja preko interneta, otporna je na sve vanjske uvjete i dugog je radnog vijeka te ima mogućnost dodirnog zaslona – pojašnjava Tomas.

Dodaje da kao što je to do sada bilo na klasičnim oglasnim pločama, na kojima su se objavljivale razne obavijesti Općine, tako će se na digitalnoj oglasnoj ploči, koja će se postaviti u središtu općine, objavljivati sve informacije, obavijesti, natječaji, javni pozivi, oglasi i videosnimke.

- Osim toga, iskoristit ćemo mogućnost što digitalna oglasna ploča može prikazivati i promotivne filmove, pa će se tako gosti koji dođu u Vladislavce moći preko promotivnog filma bolje upoznati s poviješću i ljepotama triju naselja – Vladislavaca, Dopsina i Hrastina. Dodatno, preko digitalne oglasne ploče moći će se slati razglednice s vlastitim slikama iz triju naselja općine te isto tako koristiti dodatno virtualnu tipkovnicu za slanje e-mailova kroz uključene aplikacije, preuzimati QR kodove, učiti o lokalnim običajima i još puno toga – navodi Tomas. D. Pejić
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike