Sport
LUKA PRATLJAČIĆ POZITIVAN NA KORONU

Baš sam baksuz, izišao sam prvi put u pet mjeseci
Objavljeno 22. lipnja, 2020.
Osječki boksač dobro se osjeća i trenutačno je u samoizolaciji
Osječki superteškaš Luka Pratljačić pozitivan je na koronavirus! To je prvi slučaj kod nekog vrhunskog osječkog sportaša da mu je potvrđen virus u organizmu. Kako nam je rekao prošle godine najbolji sportaš Osijeka, virus je pokupio kada je izišao na večeru zajedno s još trojicom prijatelja. Kod jednog od njih potvrđena je prisutnost COVID-19, pa su se i preostala trojica otišla testirati. Kod sve trojice nalaz je bio pozitivan.


- Koji sam ja baksuz! Pet mjeseci nisam apsolutno nikamo izašao i onda mi se dogodi ovo. Bila je prvo izolacija tijekom koje sam individualno trenirao, uglavnom održavao kondiciju. Potom mi je kao sportašu druge kategorije među prvima dopušten trening, ali mi se i poslije život svodio na treninge i odrađivanje fakultetskih obveza, tako da mi je na studiju Kineziologije ostao još jedan ispit i završni rad na preddiplomskom studiju. Prije deset dana trebao sam imati meč na Pevex ligi, ali me nisu uspjeli upariti. I kada mi je to propalo, odlučio sam izići van jer nikakvih skorih planova nije bilo. Otišli smo na večeru, kasnije otišli popiti nekoliko pića... Nakon toga izlaska pojavili su mi se simptomi - rekao je osječki boksač, koji se sada dobro osjeća.


- Imao sam one klasične simptome možda dva dana. Već treći dan bilo mi je bolje. U obveznoj sam izolaciji do 3. srpnja, a 30. lipnja ponovno ću se testirati, pa ćemo vidjeti. Naravno, svi moji s kojima sam bio u kontaktu također su sada u samoizolaciji.
Između ostaloga Pratljačić je bio u kontaktu i sa svojim klupskim kolegama iz BK Osijek. Odmah nakon što mu je potvrđeno postojanje koronavirusa i svi oni su bili testirani. Srećom, prvi nalazi kod preostalih članova Boksačkog kluba Osijek bili su negativni. K.Lacković


 
Najčitanije iz rubrike