TvObzor
KIM VERSON

Uvijek ću prihvatiti dobru pjesmu koja mi leži i koju mogu osjetiti
Objavljeno 19. lipnja, 2020.
Deseta je obljetnica moje pobjede na tom velikom glazbenom događaju koji nikad neću zaboraviti jer mi je donio velike stvari, a jedna od njih je mogućnost da u životu radim to što volim

Ovih dana objavljena je pjesma “5do7”, prva suradnja Kim Verson i autora Predraga Martinjaka - Peggyja, koji je, očaran njezinim glasom, pjesmu napisao baš za nju. Deset godina nakon što je nadmoćno pobijedila u talent showu “Hrvatska traži zvijezdu”, mlada je Slavonka za snimanje novog videospota predstavila novu frizuru i glamurozniji, ženstveniji izgled.

Zrelija je, iskusnija, pršti samopouzdanjem, ali još uvijek stavlja kvalitetu glazbe ispred senzacionalizma. Sretna je jer je

počela live svirke sa svojim bendom, vrijedno sklada nove pjesme, rijetko kada je bez svoje omiljene gitare,

nada se skorom koncertu i u svojoj rodnoj Novoj Gradiški.

Kako je nastala tvoja nova pjesma “5do7”? Čiji to glas u pjesmi čujemo osim tvog?

- Pjesma je nastala u suradnji s autorom Predragom Martinjakom. Odmah mi se na prvo slušanje svidjela i skroz mi je sjela, vokalno i stilski. Sviđa mi se taj stav u pjesmi, totalno je cool i u sebi nosi pozitivnu energiju. Jako mi je fora to što je i Peggy zapjevao u dijelu pjesme i mislim da to ima dodatnu težinu, jer nitko nije očekivao i muški glas.

Ovo je prvi put da surađuješ s Predragom Martinjakom. Što nam možeš reći o toj suradnji?

- Drago mi je što se dogodila ova suradnja i što mi je Peggy odlučio ponuditi pjesmu. Posljednjih sam godina radila isključivo svoje, autorske, ali ova stvar mi je totalno osvježenje i sretna sam što je pripala meni. Uvijek ću prihvatiti dobru pjesmu koja mi leži i koju mogu osjetiti… Peggyja i njegovu suprugu Lanu poznajem još otprije i baš sam se nadala da ćemo surađivati. Dogodilo se vrlo spontano, još dok je trajala karantena, počeli smo sve lagano pripremati kako bi do sada bilo spremno za publiku. Skupila se zbilja odlična ekipa, koja je dala svoj dio energije pjesmi, i vrlo sam sretna i zahvalna što sam dio te priče.

Ustrajanost
i hrabrost
Snimljen je i zanimljiv spot, zar ne? Gdje ste snimali i tko ga je osmislio?

- Jedva čekam da i spot iziđe! Snimali smo u Hangar studiju u Zagrebu, a redatelj je Hrvoje Banić. Bilo nam je jako zanimljivo i zabavno snimati u tom velikom prostoru, koji je zaista predivno uređen. Imala sam čak i ventilator u kosi! Dečki koji sviraju u spotu super su se uklopili u taj scenarij, i inače obožavam tu coolersku vibru benda. Mislim da je super ispalo i da će vam se svidjeti.

Pobijedila si u talent showu prije deset godina, smatraš li to korisnim u karijeri ili to ima i loših strana?

- Taman je deseta obljetnica moje pobjede na tom velikom glazbenom događaju koji nikad neću zaboraviti jer mi je donio velike stvari, a jedna od njih je mogućnost da u životu radim to što volim. Često mi se postavljaju pitanja poput ovoga i uvijek odgovorim da je to nešto što nikada ne bih mijenjala, moja povijest, moj ponos i uspjeh, za koji sam se itekako morala izboriti sama. Bez toga me vrlo vjerojatno danas ne biste gledali i slušali, jer nikada nisam imala neku drugu vezu do glazbene scene osim da sama uzmem stvari u svoje ruke u trenutku kada sam osjetila da je za to vrijeme… Budući da se ljubav prema glazbi rodila vrlo rano, oduvijek sam znala da je to moj put, koji neće biti lagan, ali bila sam na to spremna još kao šesnaestogodišnjakinja. Jedina negativna strana u svemu mogu biti mediji, koji su nekoliko puta znali napisati neke nerealne i nikako fer stvari o spomenutim glazbenim natjecanjima, ali to nisam osjetila samo ja nego i mnogi kolege koji su karijeru započeli na isti način, a to je, uz istinski talent, ljubav prema glazbi, vjera u sebe, ustrajnost te neizmjerna hrabrost i požrtvovnost. Jedino je to važno.

Uz novu pjesmu si se predstavila u novom, možemo to reći, odraslijem izdanju. Koliko je tebi imidž važan?

- Htjeli smo ovaj put da baš bude neka vidljivija promjena i novi imidž koji se super uklapa u pjesmu. Za to sam najviše zahvalna modnom brendu Duchess, iza kojeg stoje Snježana Mehun i Antun Tin Brišar. Jako sam zadovoljna njihovim kombinacijama, koje odišu mladenačkom elegancijom i u kojima sam se osjećala jako ugodno. Uz efektnost, razigranost i profinjenost, dobili smo jedan novi, sjajni look. Antun Tin Brišar iznimno se potrudio kako bih ovaj put izgledala drukčije nego dosad. Za novu frizuru zaslužan je Ivan Pervan, a make-up je radila Nikolina Zaninović. Ja sam inače osoba kojoj je glazba i pjesma uvijek na prvom mjestu, ali svjesna sam da je jako važno i kako će se to sve upakirati da bi bilo zanimljivije samoj

publici. Bitan mi je imidž, naravno. Volim izgledati i osjećati se dobro, kao i svaka žena. Ne volim previše eksperimentirati i riskirati, nego obično idem na ono za što znam da mi dobro stoji. Promjena je uvijek dobrodošla, ali da pritome ne izgubim svoj već izgrađeni stil.

Životna
prekretnica
Počele su i svirke s bendom. Predstavi nam svoje glazbenike i otkrij gdje ćete nastupati u sljedeće vrijeme?

- Ovaj period mi je jako drag zbog probi i nadolazećih svirki, ali i pomalo iscrpljujući, jer je sad sve palo u isto vrijeme. Sretna sam jer ima posla i samo neka tako ostane! Moji dečki iz benda sjajni su glazbenici i trenutno radimo unplugged varijantu uz gitaru i violinu. Na gitari je Eduard Kobešćak, a violinu svira Marino Tomasović. Dečki koji su uvijek tu i nadam se da ćemo još dugo surađivati te da je ovo samo početak. Svake subote, cijelo ljeto, sviramo u klubu Johann Franck, a u dogovoru su i neke druge stvari.

Radiš i svoje autorske pjesme. Odakle crpiš inspiraciju i imaš li omiljene teme?

- Dosad sam izbacila osam autorskih pjesama, za koje potpisujem glazbu i tekst. Na drugom studijskom albumu, koji je izišao prije dvije godine, većinski sam autor. Zahvalna sam svemiru što u životu imam priliku ne samo pjevati nego i reći nešto vrijedno svojim radom. Upravo se zato često volim dotaknuti životnih tematika, kao što su pjesme “Ne posustani”, “Vrati mi moj svijet”, “Nisam to što žele”, “Ptica”, koja govori o bullingu te je ujedno izabrana za službenu himnu projekta Dan ružičastih majica, koji se obilježava kao Nacionalni dan u borbi protiv vršnjačkog nasilja. To mi zaista jako puno znači. Neopisiv je osjećaj kad zbog nekih pjesama dobivam puno lijepih poruka, koje me duboko dotaknu. To mi daje snagu za dalje. Stvaranje je nešto što

me jako motivira, što me pokreće, a moram reći da me je upravo to i spasilo kad sam bila na glazbenoj, životnoj prekretnici. Dok god mogu, stvarat ću, a imam dosta spremnog materijala za budućnost.

Volim otići
u rodni grad
Kakve planove imaš do kraja ljeta?

- Uvijek imam puno planova, ali idem korak po korak. Sad je na repertoaru pjesma “5do7”, svirke, razni angažmani koje ću s guštom odrađivati ovoga ljeta. Nakon toga malo odmora pa onda za jesen, zimu spremam jednu autorsku baladu i veselim se tome.

Dolaziš li često u rodnu Novu Gradišku? Ako ne, što ti najviše nedostaje iz zavičaja?

- Ne dolazim baš često, ali dođem kad mogu. Moram priznati da roditelji dođu češće meni u goste, pogotovo mama. Volim otići u svoj rodni grad i baš se nekada jako zaželim prošetati u parku, koji je jako lijepo uređen.

Moram te pitati i za tvog preslatkog psa, koji je prava zvijezda tvojih profila na društvenim mrežama. Očitoje donio veliku radost u tvoj dom.

- Drago mi je što vam se sviđa moja princeza, pudlica Wendy. Bila mi je jedina neostvarena želja, koja je čekala doslovno 20 godina da se ispuni. To je jedna vrlo zanimljiva priča… Kad sam imala pet godina, prvi put sam ugledala crnog pudla i zaljubila se na prvi pogled. Od tada sam konstantno kukala mami da želim pudlicu i uvijek sam zamišljala apricot curicu imena Wendy. Prije godinu dana osjetila sam da je došlo vrijeme i da je pravi trenutak za maleno kudravo stvorenje. Kad sam je ugledala prvi put, znala sam da je točno onakva kakva je bila u mojim dječjim maštanjima. Sad sam ostvarila sve što sam htjela. Jako je posebna, zaigrana i nevjerojatno pametna. S njom provodim najviše vremena i unijela je veliku radost u moj život. Jako smo povezane, pa joj teško pada ostati sama kod kuće. Još uvijek je na to navikavam, ha-ha.

Tanja Kvorka
GLAZBENI UZORI
Imaš li glazbene ili autorske uzore u svijetu glazbe? - Vokalni uzor mi je oduvijek bila Celine Dion. Inače nemam neke određene glazbene uzore. Privatno volim slušati stari rock, kao što je grupa Nazareth, Suzi Quatro, Gary Moore, a volim i dobar blues. Obožavam Bryana Adamsa, grupu Nickelback, super mi je i Taylor Swift. Od naših glazbenika izdvojila bih Gibonnija, Urbana, Parni valjak… Zapravo ovisi o raspoloženju. Nekad volim i neke modernije stvari, koje su sad hitovi.
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike