Dome slatki dome
FUNKCIONALNO OSMIŠLJEN PROSTOR

Kutak za rad iz vlastitog doma
Objavljeno 18. lipnja, 2020.
Uz nekoliko preinaka raditi možete u dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili kuhinji

Rad od kuće ili bolje reći rad kod kuće sve je češći, što iz praktičnosti, što iz nužde. No kako sada spojiti ugodno s korisnim, odnosno udoban kutak u domu s funkcionalnim namještajem za obavljanje poslova?

Uredski stol
Kako bi takav prostor bio funkcionalno osmišljen, najpoželjnije bi bilo formirati posebnu takozvanu radnu sobu u koju bismo smjestili sve ono što nam je pri obavljanju takvog posla potrebno. Na taj način omogućavamo potrebnu izolaciju od svakodnevnih obiteljskih događanja u ostalim prostorima. No kako se u domovima često borimo s nedostatkom prostora ako nemamo ured, osnovni komad namještaja svakako je uredski stol. Ako nismo u mogućnosti formirati zasebnu, nazoviradnu sobu, radni kutak može se formirati i u sklopu dnevnog boravka ili spavaće sobe, pa čak i kuhinje, a ponekad i stara smočnica ispod stepenica može postati zanimljiv ured. Zato pri osmišljavanju takvog prostora, treba voditi računa o odgovarajućoj poziciji. Radni stol može biti i obični stol iz blagovaonice ili veliki jastuk koji će vam služiti kao podloga za pisanje, ali zbog veće udobnosti, praktičnije je nabaviti zaseban radni stol. Čak i zgodno obojena daska u kutu zida s lijepim ukrasima i nekoliko polica može stvoriti šarmantni radni prostor.

Zavjese kao pregrada
Ponekad možete udubinu u zidu odvojiti zavjesom ili roletama koje će služiti kao lagana pomična vratašca. Pa i otvorena biblioteka može biti atraktivan paravan, a time postižemo da se taj prostor i vizualno odvoji od ostalog prostora

Nabavite osnovnu tehnološku opremu, ali pritom ne pretjerujte s tehnologijom, a namještaj prilagodite kućnoj atmosferi, ipak je to vaš dom, a ne pravi poslovni ured. Odaberite namještaj prilagođen kućnom okruženju i adekvatan vašem stilskom ukusu. S obzirom na to da ste u svom domu i da nema pravila i ograničenja koja bi eventualno vrijedila u pravom poslovnom okruženju, prilagodite namještaj i njegov položaj svojim potrebama. Unesite dašak osvježenja u prostor nekom kućnom biljkom.

Jasminka Knežević
Dizajn
prenamjena prostora
Praktično i udobno
Ključ namještanja ureda u domu je u tome da pronađete idealnu kombinaciju između praktičnosti i udobnosti, jer ako već radite od kuće, šteta bi bila napraviti hladan ured kao u poslovnim objektima. Dekorirajte prostor u kojemu radite na način da razmišljate o njemu kao o još jednoj prostoriji u kući ili stanu, ali ipak ne pretjerujte s detaljima kako vam ne bi odvlačili pažnju tijekom rada.
Možda ste propustili...

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna