Autoglas
NOVA NAVIGACIJA “ZADNJEG KILOMETRA”

KIA je za europske vozače unaprijedila UVO Connect
Objavljeno 16. lipnja, 2020.

Kia Motors širi popis svojih usluga UVO Connect koje će biti raspoložive europskim vozačima. Nova pomagala "2. faze" u nadolazećim će mjesecima biti raspoloživa kod svih novih i postojećih modela, što će unaprijediti povezivost i upravljanje, a posljedično smanjiti stres na putovanjima.

Druga faza usluga UVO Connect kupcima nudi nekoliko novih prednosti: navigacijsku asistenciju "zadnji kilometar", kao i različita pomagala koja unaprjeđuju povezivost i upotrebljivost. Do njih će vozači moći pristupati s pomoću unaprijeđene aplikacije UVO za pametne telefone ili preko infotainment sustava u vozilu. Jedna od najupotrebljivijih funkcija druge faze UVO Connecta je online-navigacija. Ta usluga u oblaku u realnom vremenu s pomoću povijesnih podataka o prometu točnije predviđa stanje u prometu, što korisnicima nudi točniju predodžbu o vremenu putovanja i predviđenog dolaska. Tako se ta novost u procjeni vremena putovanja razlikuje od uobičajenih sustava navigacije, čije se planiranje temelji isključivo na podatcima uređaja u vozilu i prometnih informacija u realnom vremenu.

Kijina nova navigacija "zadnjeg kilometra" pomagat će korisnicima kako bi nastavili do krajnje destinacije nakon što parkiraju vozilo i nastave pješice. To Kijinim strankama nudi idealno navigacijsko rješenje u gradovima, gdje su parkirališta često udaljena od trgovina, kafića i restorana. Kada vozač ugasi motor, nova funkcija ga push-up obavijesti u njegovoj aplikaciji UVO obavještava ako je njegova destinacija udaljena od 200 metara do 2 kilometra.

Nova funkcija druge faze Kijina sustava UVO Connect je i "Valet Parking Mode", koji korisnicima omogućava praćenje vozila na daljinu kada se vozilom koristi netko drugi, kao i zaključavanje sustava zbog zaštite osobnih podataka, kao što su, na primjer, navigacijske lokacije.

Sustav će nuditi i širok izbor usluga Kia Live Services, koji će strankama pružati preciznije podatke, koje će davati najbolji pružatelji tih usluga. Umjesto ograničavanja na jednog pružatelja podataka, Kia Live Services prikupljat će odatke različitih specijalista iz različitih područja, kao što su prometne informacije, raspoloživa parkirna mjesta i njihove cijene, lokacije benzinskih crpki i cijene goriva te mjesta za punjenje električnih vozila, vremenske prognoze te online zanimljiva mjesta i informacije o radarima.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

IAKO JE JOŠ UVIJEK NESLUŽBENO

Italija je jamac za Fiat Chrysler

"POJELI" GA ELEKTRIČNI SKUTERI MODERNOG OBLIKA

Kraj, Segway se više ne proizvodi

Najčitanije iz rubrike