Autoglas
OSVJEŽEN MODEL

Redizajnirana Ateca spremna je za nove Seatove uspjehe
Objavljeno 16. lipnja, 2020.
Dizajnirana je i razvijena u Barceloni, a proizvodit će se u Kvasinyju (Češka)

Seat je osvježio Atecu koja će se odlikovati svojim atributima kompaktnog SUV vozila te unaprijeđenim i emotivnijim izgledom kako u unutrašnjem tako i vanjskom dijelu vozila. Ateca je jedno od uspješnijih vozila Seata i do sada je prodano više od 300.000 primjeraka od njegova predstavljanja 2016. godine.


Nova Ateca sadrži cijeli niz tehnologija svjetala, uključujući prednja i stražnja LED svjetla u okviru serijske opreme te dinamične žmigavce. Seat Ateca sadrži povezivost unutar automobila (Full Link, uključujući bežični pristup za Android Auto i CarPlay) te povezivost izvan automobila uz SEAT CONNECT. Također, sustav prepoznavanja glasa, koji se aktivira izgovaranjem pozdravne fraze u španjolskom jeziku „hola, hola”, korisnicima omogućuje interakciju s novim 9,2" infotainment sustavom uporabom prirodnog govora na opcijskim jezicima.


Uz prediktivnu automatsku regulaciju razmaka te sustave Pre-Crash Assist, Emergency Assist, Travel Assist te Side Assist i Exit Assist, nova Ateca ujedinjuje najnaprednije sustave potpora za vozača i nudi optimalnu zaštitu u svakoj situaciji vožnje, zbog čega je jedno od najsigurnijih i najpraktičnijih vozila u segmentu. Sadrži i novu komfornu opremu kao što je grijano kolo upravljača, Climacoat (vjetrobransko staklo za sve vremenske uvjete s nevidljivom presvlakom), ili potpora za manevriranje prikolicom Trailer Assist.


Redizajnirana Ateca sa sobom donosi cijeli niz novih mogućnosti predstavljanjem varijante opreme Xperience koja se pridružuje opcijama Reference, Style i FR. Nova varijanta opreme Xperience unosi veću robusnost i izraženiji offroad karakter u samu srž novog modela Seat Ateca. Opremljena je cijelim nizom novih i poboljšanih pogonskih sustava, kako benzinskih (TSI) tako i dizelskih (TDI), kojima se smanjuje utjecaj vozila na okoliš uz niže emisije ispušnih plinova u usporedbi s prethodnim modelom.
Ateca nastavlja nizati pobjede na vrlo konkurentski nastrojenom tržištu: gotovo 100.000 vozila prodano je prošle godine, najbolje godine dosad za ovaj kompaktni SUV. Dizajnirana je i razvijena u Barceloni (Martorell), a proizvodit će se u Kvasinyju (Češka).


Milan Bugarić
// premijera //
U Hrvatsku stiže tijekom jeseni
Nemali broj hrvatskih kupaca odlučuje se za kupnju Seata, pa ne treba čuditi da je na njihovoj meti i nova Ateca. U hrvatskim se salonima redizajnirani model očekuje tijekom jeseni. Izravan protivnik Atece je Nissan Qashqai, pa su dizajneri odlučili malo izmijeniti vanjštinu, što se ponajprije vidi na novim LED svjetlima te sada izražajnijoj oznaci modela.
Najčitanije iz rubrike