Crna kronika
POLICIJA O DETALJIMA LOVA NA DILERE U OSIJEKU

Drogu nabavljali u Srbiji i dilali u narodnjačkom klubu
Objavljeno 10. lipnja, 2020.

Vezani članci

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U OSIJEKU

Na čelu uhićenih dilera droge vlasnik Rockatikija

OSIJEK - O uhićenju dilera droge u Osijeku oglasila se i policija koja je objavila i video uhićenja. Akcija je odrađena u suradnji osječkog PNUSKOK-a i USKOK-a. Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 10 osoba, osmero muškaraca (stari 50, 37, 37, 36, 22, 29, 23 i 33 godine) i dvije žene (stare 26 i 23 godine), i to zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

 

 

Pedesetogodišnjaka, inače vlasnika narodnjačkog kluba Rockatiki se sumnjiči da je okupio i povezao u zločinačko udruženje još sedmoricu muškaraca i dvije žene radi kontinuirane nabave, krijumčarenja, skladištenja, a potom i daljnje kontinuirane neovlaštene preprodaje droge na širem području grada Osijeka. Od siječnja 2019. do svibnja 2020., na području Hrvatske i Srbije nabavljali su kokain, marihuanu i amfetamin, prevozili u Osijek gdje su drogu vagali i prepakiravali u paketiće pogodne za daljnju neovlaštenu prodaju, Kokain su miješali s punilima radi povećanja mase te dalje preprodavali konzumentima sa šireg područja Osijeka.

Tako je prvookrivljeni s drugookrivljenim 33-godišnjakom s osobama iz Srbije te s više drugih osoba sa šireg područja Vukovara dogovara isporuku kokaina. Pritom je osobno preuzimao kupljeni kokain u Srbiji i krijumčario ga u Hrvatsku.
Trećeokrivljenu 26-godišnjakinju Uskok tereti da je u dogovoru s prvookrivljenikom, nabavljala dogovorene količine kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA od drugih dobavljača iz Hrvatske, a drogu je osobno i putem drugih angažiranih osoba preuzimala radi daljnje prodaje.
Tako pribavljenu drogu su potom prvokrivljenik i trećeokrivljenica radi zajedničke prodaje predavali ostalim okrivljenicima. koji su, sukladno dogovoru i uputama, na dogovorenim mjestima preuzimali drogu, skrivali je i skladištili te pripremali za daljnju prodaju.
Drogu su zatim prodavali kupcima, a novac od prodaje su predavali prvookrivljeniku i trećeokrivljenici, koji su dio pribavljene droge dalje preprodavali kupcima na području Osijeka i okolice.

Prvookrivljenog 50-godišnjaka Uskok tereti da je drogu skladištio na više adresa, a s tom svrhom je iznajmio i stan u Osijeku te je s desetookrivljenim dogovorio da boravi u tom stanu i u njemu čuva nabavljenu drogu, prepakirava je i priprema za isporuku kupcima.
Osim toga, 50-godišnjeg osumnjičenika tereti se da je u u stanovima u Osijeku neovlašteno držao više komada raznog streljiva i pištolj, a drugookrivljenog 33-godišnjaka da je u kući za odmor u Slatini neovlašteno držao automatski pištolj.

- Za dogovore oko realizacije kriminalnih aktivnosti neovlaštene prodaje droge, skladištenje preuzete droge i njenu daljnju ilegalnu distribuciju, manipulaciju ali i za konzumaciju droga koristili su ugostiteljski objekt u Osijeku. Pretragama je u nekretninama koje su koristili pronađeno i vatreno oružje te više komada raznog streljiva, priopćila je policija.
Tijekom poslijepodneva osumnjičeni su privedeni istražnom sucu Županijskog suda Osijek. M.Bugarić

Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike