Crna kronika
POLICIJA O DETALJIMA LOVA NA DILERE U OSIJEKU

Drogu nabavljali u Srbiji i dilali u narodnjačkom klubu
Objavljeno 10. lipnja, 2020.

Vezani članci

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U OSIJEKU

Na čelu uhićenih dilera droge vlasnik Rockatikija

OSIJEK - O uhićenju dilera droge u Osijeku oglasila se i policija koja je objavila i video uhićenja. Akcija je odrađena u suradnji osječkog PNUSKOK-a i USKOK-a. Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 10 osoba, osmero muškaraca (stari 50, 37, 37, 36, 22, 29, 23 i 33 godine) i dvije žene (stare 26 i 23 godine), i to zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

 

 

Pedesetogodišnjaka, inače vlasnika narodnjačkog kluba Rockatiki se sumnjiči da je okupio i povezao u zločinačko udruženje još sedmoricu muškaraca i dvije žene radi kontinuirane nabave, krijumčarenja, skladištenja, a potom i daljnje kontinuirane neovlaštene preprodaje droge na širem području grada Osijeka. Od siječnja 2019. do svibnja 2020., na području Hrvatske i Srbije nabavljali su kokain, marihuanu i amfetamin, prevozili u Osijek gdje su drogu vagali i prepakiravali u paketiće pogodne za daljnju neovlaštenu prodaju, Kokain su miješali s punilima radi povećanja mase te dalje preprodavali konzumentima sa šireg područja Osijeka.

Tako je prvookrivljeni s drugookrivljenim 33-godišnjakom s osobama iz Srbije te s više drugih osoba sa šireg područja Vukovara dogovara isporuku kokaina. Pritom je osobno preuzimao kupljeni kokain u Srbiji i krijumčario ga u Hrvatsku.
Trećeokrivljenu 26-godišnjakinju Uskok tereti da je u dogovoru s prvookrivljenikom, nabavljala dogovorene količine kokaina, marihuane, amfetamina i MDMA od drugih dobavljača iz Hrvatske, a drogu je osobno i putem drugih angažiranih osoba preuzimala radi daljnje prodaje.
Tako pribavljenu drogu su potom prvokrivljenik i trećeokrivljenica radi zajedničke prodaje predavali ostalim okrivljenicima. koji su, sukladno dogovoru i uputama, na dogovorenim mjestima preuzimali drogu, skrivali je i skladištili te pripremali za daljnju prodaju.
Drogu su zatim prodavali kupcima, a novac od prodaje su predavali prvookrivljeniku i trećeokrivljenici, koji su dio pribavljene droge dalje preprodavali kupcima na području Osijeka i okolice.

Prvookrivljenog 50-godišnjaka Uskok tereti da je drogu skladištio na više adresa, a s tom svrhom je iznajmio i stan u Osijeku te je s desetookrivljenim dogovorio da boravi u tom stanu i u njemu čuva nabavljenu drogu, prepakirava je i priprema za isporuku kupcima.
Osim toga, 50-godišnjeg osumnjičenika tereti se da je u u stanovima u Osijeku neovlašteno držao više komada raznog streljiva i pištolj, a drugookrivljenog 33-godišnjaka da je u kući za odmor u Slatini neovlašteno držao automatski pištolj.

- Za dogovore oko realizacije kriminalnih aktivnosti neovlaštene prodaje droge, skladištenje preuzete droge i njenu daljnju ilegalnu distribuciju, manipulaciju ali i za konzumaciju droga koristili su ugostiteljski objekt u Osijeku. Pretragama je u nekretninama koje su koristili pronađeno i vatreno oružje te više komada raznog streljiva, priopćila je policija.
Tijekom poslijepodneva osumnjičeni su privedeni istražnom sucu Županijskog suda Osijek. M.Bugarić

Možda ste propustili...

ZBOG POGIBIJE GLUMCA SUDI SE I MLADOJ OSJEČANKI

Nisam kriva za nepružanje pomoći

U NEPUNIH SAT VREMENA KOD POŽEGE

Naleti na srne na cestama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UNATOČ UPOZORENJIMA, GRAĐANI PREVARENI

Neznancu na internetu dala više od pola milijuna kuna

2

ZBOG POGIBIJE GLUMCA SUDI SE I MLADOJ OSJEČANKI

Nisam kriva za nepružanje pomoći

3

VOZAČ AUTA SKRIVIO NESREĆU U JUGOVOM POLJU

Krivudao i autom udario u autobus prepun školaraca