Osijek
RADOVE ĆE IZVODITI TVRTKA KAMGRAD

Mrežni centar Osijek dobiva novu zgradu
Objavljeno 9. lipnja, 2020.

U sjedištu Hrvatskog operatora prijenosnog sustava d.o.o. u Vukovarskoj 217 jučer je potpisan ugovor o izgradnji nove zgrade Mrežnog centra Osijek koju će izgraditi tvrtka Kamgrad d.o.o. iz Zagreba. Svečanosti potpisivanja, uz predsjednike uprava HOPS-a i Kamgrada, Tomislava Plavšića i Dragutina Kamenskog, bio je nazočan i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.


Na prostoru koji je ranije zauzimala upravna zgrada Opeke d.d. zajedno s pripadajućim zemljištem (14.449 metara kvadratnih) bit će podignuta nova zgrada Mrežnog centra Osijek koji se sada nalazi u neadekvatnom prostoru Trafostanice Ernestinovo. Kupoprodajni ugovor između Opeke i HOPS-a potpisan je još 2014. Vrijednost investicije vezano za izgradnju nove zgrade je 45 milijuna kuna. Ukupna površina novog objekta bit će 2.613 četvornih metara. Sam Mrežni centar Osijek zauzimat će 370 metara kvadratnih. Osim toga bit će izgrađena i zgrada skladišta s garažom za teretna vozila površine od 1.492 metara kvadratnih. Novi objekt imat će i vanjsko skladište te podzemnu garažu. Novost je da će cijeli prostor biti nadziran i najsuvremenijim infracrvenim kamerama kako bi bio pregledan čuvarskoj službi u svim vremenskim uvjetima uključujući i maglu. Mrežni centar imat će i sutav neprekidnog napajanja. Posrijedi su dva trofazna modularna UPS-a ukupne nazivne snage >125 kW/kVA te sustav baterija za rad u vremenu bez agregata. Predviđena je i vanjska rasvjeta, na otvorenom skladištu i do 100 luksa kako bi bio moguć radi u bilo koje doba dana i svim vremenskim uvjetima. Ovaj projekt uključuje i izgradnju svih potrebnih elektroenergetskih i elektroničkih instalacija u dvorištu te postavljanje sunčane elektrane na krovu zgrade nazivne snage 120 kW (474 panela) koji će osigurati 30 posto potrošene energije. Rok izgradnje nove zgrade Mrežnog centra Osijek je 24 mjeseca.


- Izgradnja Mrežnog centra Osijek će unaprijediti opskrbu električno energijom i osigurati kvalitetniju uslugu svima nama koji živimo na području Osječko-baranjske županije, ali i na prostoru pet slavonskih županija, rekao je župan Ivan Anušić dajući punu potporu ovakvim projektima i investicijama. D.C.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike