Novosti
PLENKOVIĆ U OSIJEKU:

HDZ-a je tradicionalno najjača stranka u 4. i 5. zbornoj jedinici
Objavljeno 6. lipnja, 2020.

OSIJEK - Očekujemo veliki angažman i potporu birača u 4. Izbornoj jedinici  s obzirom da su u mandatu naše Vlade prihodi županija, gradova i općina povećani u odnosu iz 2017 na 2019. godinu za 256 milijuna kuna i da je ugovorena 4,6 milijardi europskih projekata od ukupno 4,9 milijardi  – kazao je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković u Osijeku nakon proširene sjednice Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije.

Za mjere koje smo osigurali za očuvanje radnih mjesta za radnike, kroz potpore poslodavcima, u Osječko-baranjskoj županiji za sada je isplaćeno 182 milijuna kuna. To su samo neki od projekata koji su do sada realizirani u Osječko-baranjskoj županiji. U prošle smo izbore išli s Projektom Slavonija i smatram da smo jako puno napravili s investicijama i ulaganjima te potporom poljoprivredi i ruralnom razvoju kao i ravnomjernom regionalnom razvoju i velikim projektima koji se ovdje realiziraju. U konačnici nedavno otvaranje projekta preostalog dijela koridora 5C kroz Baranju su izrazito ohrabrujući i bit će realizirani sredstavima koja je osigurala ova Vlada – rekao je predsjednik Plenković.

Na upit koliko mandata očekuje na predstojećim parlamentarnim izborima u 4. i 5. izbornoj jedinici predsjednik HDZ-a je kazao kako je HDZ u ove dvije izborne jedinice  tradicionalno najjača stranka te očekuje da će tako biti i ovoga puta.

- Nakon unutarstranačkih izbora organizacija je homogena ali povrh toga vjerujem da će brojni Slavonci vidjeti koliko je ova Vlada učinila za Slavoniju. Mi dolazimo s postignućima i rezultatima te stavljanjem Slavonije u prvi plan i to ćemo nastaviti u idućem mandatu. Na našim sugrađanima je da o tome odluče. Mislim da ćemo imati najmanje koliko smo imali i zadnji puta mandata – poručio je Plenković.

S obzirom da je veleposlanstvo u Kanadi objavilo kako  hrvatski građani u toj zemlji zbog epidemioloških mjera neće moći izaći na glasovanje na pitanje postoji li mogućnost da još u nekom dijelu svijeta neće moći ostvariti svoje biračko pravo Premijer je odgovorio da naša diplomatska predstavništva razgovaraju s vlastima svih zemalja što je i njihova temeljna zadaća, ukoliko takvih situacija bude uvjeren sam da će to biti poprilično mali broj iznimaka.

- Diplomatska predstavništva će i dalje nastaviti raditi na razgovorima i ako se epidemiološka slika popravi uvijek postoji mogućnost za dodatni napor – zaključio je Plenković za svoga posjeta Osijeku. T.PRUSINA