Sport
GORAN TOMIĆ, TRENER LOKOMOTIVE

Vjerujem da nakon susreta s Osijekom neću morati reći "ovo nam je dobra pouka"
Objavljeno 6. lipnja, 2020.

Vezani članci

BIJELO-PLAVI U NEDJELJU GOSTUJU KOD LOKOMOTIVE

U Zagreb po zlata vrijednu pobjedu i oporavak od riječkih trauma

Šibenčanin Goran Tomić u svom rodnom gradu vodit će Lokomotivu u finalu Kupa Hrvatske. Gdje mu je, da je pravde na ovom svijetu, suparnik trebao biti Osijek. Na žalost, o događajima s Rujevice iz polufinala Kupa već su ispisano tisuće redaka pa nećemo o tome. Osijek i Lokomotiva neće se susresti u borbi za Rabuzinovo sunce, ali u nedjelju će obje momčadi odigrati prvu međusobnu utakmicu nakon prekida prvenstva.


Naravno, uoči toga susreta nije se moglo pobjeći od polufinala Kupa. Tomić je, naravno, pogledao susret Rijeke i Osijeka i analizirao igru predstojećeg suparnika.


- Do isključenja bio je to odličan Osijek. Agresivan, kompaktan, neprobojan. Imao sam osjećaj da ga Rijeka ne može ugroziti. I dogodile su se te pogreške sudaca, koje mi sada, pokraj VAR-a, nisu jasne. Isključenje, pa i poslije dosuđeni jedanaesterac, utjecalo je na konačni rezultat.


Može li i mora li u tim trenutcima trener sačuvati pribranost? Podsjećamo, Osijek je imao vodstvo od 2:0.


- I ja sam imao sličnu situaciju prije dvije godine. Vodili smo protiv Rijeke 1:0 i onda su nam isključili igrača i oni su preokrenuli. Jednostavno, neke situacije potpuno preokrenu stanje na terenu. Suparnik kao da dobije novu energiju, a u tvojoj ekipi čini se da su noge s utezima. A Osijeku se uz isključenje dogodio i taj sporni jedanaesterac.


Vi ste naglasili kako vam je glavna zadaća spustiti euforiju kod svojih igrača, vratiti ih u kolotečinu nakon plasmana u finale Kupa. S druge strane, vaš kolega Ivica Kulešević mora vratiti poljuljani moral nakon poraza. Tko ima težu zadaću?


- Sigurno smo mi u boljoj poziciji. Mi smo klub koji ima neusporedivo manji budžet od prve četiri momčadi. Nama je cilj uoči početka sezone bio borba za peto mjesto i štogod napravili, blio bi u našem slučaju bonus. Naravno, treba biti oprezan i maksimalno koncentriran. I zbog Osijeka, koji jako uvažavam. Uostalom, pobijedili su nas 4:0 u Osijeku, izgubili smo prošle sezone kod nas s istim rezultatom, a, realno, u onoj posljednjoj našoj utakmici u Kranjčevićevoj pobijedili smo a da prema prikazanom nismo trebali dobiti. S druge strane, naravno da upozoravam jer ne želim da se nakon ove utakmice dogode one situacije i izjave "da nam je ovaj poraz bio dobra pouka i opomena". Ne trebaju nam takve vrste osvještenja.


Očekujete li agresivan Osijek kakav je bio i u prvih 60-ak minuta u Rijeci?


- Očekujem. Ponovit ću, iznimno cijenim Osijek. Ima velik arsenal i u obrani i u napadu i vezi. Sve je to u Osijeku na visokom nivou.


Zanimljiva će biti borba za drugu poziciju. Što bi moglo presuditi?
- Širina kadra. Kada krenu one vrućine, pa kartoni, ozljede, onaj tko u svojim izvorima pronađe više igrača i sačuva kontinuitet, taj će na kraju i osvojiti to drugo mjesto - zaključio je Goran Tomić. K.Lacković


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
ZAMALO GA SMIJENIO SKENDER, A ONDA ON SMIJENIO SKENDERA
Osijek je krajem prošle sezone u Kranjčevićevoj ulici svladao Lokomotivu sa 4:0. Nakon toga susreta Goran Tomić stavio je mandat na raspolaganje, ali uprava nije prihvatila njegovu ostavku. Trener Osijeka tada je bio Dino Skender. Jesenas je Lokomotiva svladala Osijek sa 2:1, nakon što su bijelo-plavi vodili 1:0. Nakon toga susreta Skender je prepustio kormilo Osijeka.

- Eto, to je ta zanimljiva sudbina nas trenera. Mi smo baš bili u situaciji da smo potonuli. Ja sam dobio podršku uprave i poslije smo se uspjeli resetirati, što je vidljivo u ovoj sezoni - rekao je Tomić.
Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike