Regija
ZA KVALITETNIJI BORAVAK U PRIRODI

Uređuje se našički perivoj: 16 milijuna kn za prirodnu baštinu
Objavljeno 6. lipnja, 2020.
Uredit će se šetnice, sportski tereni, sagraditi posjetiteljski centar, obnovit će se dendroflora
NAŠICE - Gradonačelnik Našica Josip Miletić, obnašatelj dužnosti pročelnika za investiciju i prostorno planiranje Ivan Majer, pročelnik Ureda gradonačelnika Goran Blagojević i voditelj projekta Tomislav Keglević obišli su našički perivoj, gdje su u tijeku radovi obnove prirodne baštine. Radi se o projektu vrijednom gotovo 16 milijuna kuna, 80 posto sufinanciranom novcem Europske unije, u sklopu kojeg je u izgradnji posjetiteljski centar, obnova dendroflore, uređivanje šetnica i staza te postavljanje rasvjete. Također će se urediti novi sportski tereni, koji će služiti rekreativcima i sportskim klubovima, te će se napraviti veliko novo parkiralište na Vašarištu.Gradonačelnik Josip Miletić rekao je kako su izvođači radova na terenu, radovi se odvijaju planiranom dinamikom te da vjeruje kako će se do kraja ove godine i završiti.

- Mislim da će ovi veliki infrastrukturni projekti služiti i poboljšati život našim sugrađanima i omogućiti kvalitetniji boravak u prirodi i bavljenje sportom, kao i bavljenje turističkim djelatnostima. Osim toga, ovo je još jedna investicija kojom pomažemo našim proizvođačima i gospodarstvenicima kako bi se što prije izišlo iz koronakrize - rekao je gradonačelnik Miletić te napomenuo kako će se uskoro na Gradskom vijeću donijeti novi paket mjera kojima se želi pomoći gospodarstvu i građanima.

Gradonačelnik se osvrnuo i na gradnju posjetiteljskog centra, koji će biti u svrsi turizma, otvoren za sve posjetitelje grada Našica i turiste.

- Izgradnjom posjetiteljskog centra, uređenjem sportskih terena i lijepih šetnica stvorit ćemo jednu lijepu sliku te boravak u našem gradu turistima učiniti još ugodnijim - rekao je gradonačelnik Miletić.

Pri dolasku turisti će se u posjetiteljskom centru moći informirati o kulturnim i prirodnim znamenitostima Našica, a zatim krenuti u njihov obilazak novouređenom šetnicom.

Magdalena Kunac
VELIKA VRIJEDNOST
Našički perivoj, površine 4,5 hektara, velike je povijesne vrijednosti. Oblikovala ga je i uredila obitelj Pejačević. Unutar perivoja nalaze se dva dvorca grofova Pejačević, takozvani Veliki i Mali, paviljon prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević i jezero s otočićem u romantičnom stilu. Perivoj karakterizira i iznimna botanička i dendrološka raznolikost.
Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana