Mozaik
ČUDO U NJEMAČKOJ

Krava otelila četvorke i preživjela
Objavljeno 5. lipnja, 2020.
Krava u Njemačkoj otelila je četvorke, što je izuzetna rijetkost i izgledi da se to dogodi iznose 1 na 11 milijuna, objasnili su stručnjaci, a čudesno je da su i telići i majka dobrog zdravlja. "To je fenomenalno," rekla je Claudia Kappeler, vlasnica hrabre krave na OPG-a u južnome gradu Bad Waldsee. "Krava je bila nemirna i kada sam stigla u staju, dva malena telića već su ugledala svjetlost dana", rekla je Kappeler o događaju koji se zbio u subotu. Ubrzo je majka krava otelila i treće, pa zatim i četvrto tele, i to posve sama, bez pomoći vlasnika farme i veterinara kojeg su hitno pozvali.

Četvero telića dobrog je zdravstvenog stanja iako je na svijet došlo 18 dana ranije, a dobro je i njihova majka Gitana. Vlasnici, čini se, vole slovo "G" i nisu mnogo razmišljali pa su uz majku koja se zove Gitana i teladi nadjenuli imena s početnim slovom "G" - Gina, Georg, Gebhard i Gregor. "Izgledi da krava oteli četvorke iznose 1 na 11 milijuna", objasnila je Ariane Amstutz, glasnogovornica Saveza njemačkih stočara.

Godine 2018. jedna krava u Njemačkoj također je otelila četvorke na farmi blizu mjesta Radolfzell na Bodenskom jezeru, no uginula je nakon nekoliko dana. H
Možda ste propustili...

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike