Novosti
NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITENIJE

U Hrvatskoj nema novih oboljelih, ozdravilo osam osoba
Objavljeno 5. lipnja, 2020.

ZAGREB - U Hrvatskoj u posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih od koronavirusa, a osam osoba je ozdravilo, izvijestio je u petak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju je 12 osoba, tri manje u odnosu na četvrtak,  na respiratoru su trenutačno tri pacijenta.
Ukupno je u epidemiji oboljelo 2.247 osoba, ozdravilo 2.113, a umrle su 103 osobe. Do sada je u Hrvatskoj testirano 6.8267 osoba, od toga 270 u posljednja 24 sata.

Nakon što četiri dana prije toga nije bilo oboljelih od koronavirusa, u četvrtak je registrirana jedna oboljela osoba, iz Koprivničko-križevačke županije.

(Hina)

U OBŽ samo jedna osoba pozitivna na koronavirus

Iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvještavaju kako situacija sa zarazom koronavirusom iz dana u dan ide na bolje.
„U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata testirano je 60 uzoraka i svi su bili negativni, kao i prethodnih 14 dana. Dobra je vijest što je dvostrukim negativnim testom potvrđeno izlječenje još jedne oboljele osobe. To znači da je trenutno na području Osječko-baranjske županije samo jedna osoba pozitivna na virus COVID-19, koja je na liječenju kod kuće. Od ukupno 133 oboljelih od početka epidemije do sada je izliječeno 124 osobe. U odnosu na dan ranije kada su dvije osobe bile u samoizolaciji, sada je jednoj ukinuta ta mjera, međutim samoizolacija je određena za dva nova kontakta (putnici u zrakoplovu) tako da su trenutno tri osobe u tom statusu“, izvještavaju iz Stožera.I.Sl.

Na području Vukovarsko-srijemske županije svi oboljeli od COVID-19 izliječeni

Na području Vukovarsko-srijemske županije više nema oboljelih osoba od COVID-19 te je epidemiološka situacija i dalje stabilna, izvijestio je danas županijski Stožer za civilnu zaštitu. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, a svi oboljeli su i izliječeni. U protekla 24 sata testirane su 4 osobe, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2 242.M.F.

Možda ste propustili...

POZIV ETIČKOG POVJERENSTVA SUDIONICIMA IZBORNE KAMPANJE

Vodite računa o interesima djece

PREDSJEDNIK HDZ-A ZADOVOLJAN KAMPANJOM

"Vlada kvazinacionalnog spasa ne bi dugo potrajala"