Tehno
SONY

PS5 izlazi ipak krajem ove godine
Objavljeno 5. lipnja, 2020.
Sony je objavio financijsko izvješće za ovu godinu i potvrdio dolazak PS5 krajem tekuće godine. Izvješće navodi kako, usprkos problemima koji su se dogodili, Sony ne očekuju veće teškoće i da testiranje te razvoj PS5 ide po planu. Kažu kako će Playstation 5 biti u prodaju pušten krajem ove godine, prije božićnih blagdana. To je posve očekivan potez, posebice zbog spomenutog izvješća, jer lansiranjem nove konzole uoči blagdana mogu računati da će ju mnogi kupiti kao božićni poklon.

Drugo pitanje koje se pojavilo je koliko će naslova igara za PS5 zapravo biti spremno prije lansiranja same konzole te koliko će ih biti dostupno unutar nekoliko mjeseci od puštanja u prodaju. Naravno, Sony ima odgovor i na to pitanje: kažu da nema većih problema u gaming industriji te da njihovi partneri sve imaju pod kontrolom.

Svi znamo da Sony ima nekoliko studija koji rade igre isključivo za PS5 te da će biti nekoliko velikih hitova spremnih za igranje krajem godine. Ipak, imajte na umu da će cijene tih igara biti visoke. Jedino što bi ih moglo iznenaditi je Microsoft sa svojom novom konzolom i igrama koje će biti spremne za njihovu Xbox konzolu. Ipak, izgleda da je Microsoft u potencijalnim problemima i pitanje je hoće li sve imati spremno za svoju konzolu na vrijeme. Tako da je Sony više-manje siguran zasad.

Za kraj, spomenimo još nekoliko informacija iz Sonyjeva izvješća. Tamo piše da se trenutačna konzola PS4 prodala u 110 milijuna primjeraka te da je na korak da prestigne Game Boy/Game Boy Color konzole koje su prodane u 119 milijuna primjeraka. Ipak, to je daleko od 155 milijuna PS2 konzola koje su prodane. T.K.
Sony ima nekoliko studija koji rade igre isključivo za PS5 te će biti hitova spremnih za igranje
Najčitanije iz rubrike