Sport
TENISKA ZABAVA UZ DRAVU

Šteta je što ovakvo društvo igra pred praznim tribinama
Objavljeno 4. lipnja, 2020.
Osječki turnir okuplja ugledno društvo, gotovo sve najbolje što hrvatski tenis ima i što je imao

Tenis je na čekanju od početka ožujka, turniri su se jedan za drugim otkazivali ili odgađali, a, iako korona popušta, još ništa od onog pravog povratka na terene. Neki spominju kako bi turniri mogli krenuti u kolovozu ili rujnu, dok mnogi sumnjaju da će se ove godine još išta igrati. Tenis je specifičan sport, mnogo je putovanja i mijenjanja odredišta, što stvara dodatne teškoće u ovo doba pojačanog opreza, ali treba biti optimističan i nadati se da će do kraja 2020. biti još borbe za naslove i ATP i WTA bodove.


U Osijeku se neće nadmetati ni za bodove ni za neki prestižni trofej, ali je najvažnije da se tenis vratio te se od četvrtka do nedjelje na terenima u Perivoju kralja Tomislava igra humanitarni turnir Premier Tenis, koji okuplja gotovo sve najbolje što hrvatski tenis trenutačno ima, ali i što je imao. Dolaze naši umirovljeni osvajači Grand Slam pokala Iva Majoli i Goran Ivanišević, dolazi i pobjednik US Opena Marin Čilić, zaigrat će Borna Ćorić, Ivan Dodig, Ana Konjuh..., naravno, i Osječanka Donna Vekić, koja je domaćin turnira, ali i glavni inicijator cijelog događaja.


Tijekom izolacije zbog korone ljudima su na pamet padale sjajne ideje, jedna je sinula i Donni, a ona je bila - u svoj rodni grad dovesti hrvatsku tenisku elitu. Ideju je predočila Čiliću i Ćoriću, koji su obećali dolazak na turnir u Osijek, a onda su potvrdni odgovori stizali i od ostalih kolega Mektića, Dodiga, Goje, Škugora, Serdarušića, Ajdukovića te kolegica Konjuh, Fett, Bošković, Lukas, Mrdeže, Ružić i Primorac. A dolazak su potvrdili i naši umirovljeni asevi - Iva Majoli, Goran Ivanišević, Jelena Kostanić Tošić i Goran Prpić.


Želja je u kratkom vremenu postala stvarnost i Osijek će sljedećih dana prvi put istodobno ugostiti samu kremu hrvatskog ženskog i muškog tenisa. Igrali su se u gradu na Dravi Davis cupovi, igrali su se i ekshibicijski mečevi, Slavonci su uživo gledali sjajne poteze Čilića i Ćorića, kao i Ivaniševića i Ljubičića, ali nikada do sada u Osijeku u isto vrijeme nisu bile naše najbolje tenisačice i trenisači. Ovo se događa sada i vjerojatno više nikada, jer u gustom teniskom rasporedu jednostavno nema prostora za takve evente.

Humanitarni turnir Premier Tenis počinje danas, u 15 sati, na terenima u Perivoju, na žalost, bez publike, ali bit će prijenosa i reportaža s mečeva na HTV-u. Osim mečeva u Perivoju naše tenisačice i tenisači odigrat će u petak i ekshibicijski susret u nogotenisu na gradilištu novog stadiona NK Osijek, na Pampasu. Od četvrtka do subote na rasporedu su po dva meča dnevno, a osječki turnir završava u nedjelju, kada je u 16 sati na programu finalni susret.

Ivana Liović
Pomoć od sto tisuća kuna osječkoj bolnici
Tenis se vraća nakon ovog koronaludila, a osječki turnir ima humanitarni karakter. Nagradni fond od 100.000 kuna ide za KBC Osijek, a skupljat će se i novac za pomoć hrvatskim znanstvenicima u borbi s koronavirusom. Tijekom prijenosa finalnog meča na HTV-u, u nedjelju, pozivom na određeni broj svatko će moći donirati novac onima koji traže lijek za bolest COVID-19, Na taj isti broj moći će se donirati i novac od četvrtka do subote.
Danas i zabava za djecu
Premier tenis počinje današnjim susretom u 15 sati, a prije njega u Perivoju kralja Tomislava na rasporedu je Kid’s day (14). Drugi meč počinje u 18 sati, a takav je raspored i u petak, kada je na gradilištu stadiona na Pampasu zakazan i nogoteniski obračun (12.30 sati). U subotu prvi meč u Perivoju starta u 11 sati, drugi u 14, dok je nedjelja rezervirana za finale, koje prema rasporedu treba početi u 16 sati.
Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike