Dome slatki dome
ZDRAVO SPAVANJE

Idealan madrac ključan za udobno spavanje
Objavljeno 4. lipnja, 2020.
Višesatni obilasci trgovina u kratkom su roku zamijenjeni klikovima mišem na računalu, otkrili smo čari online kupovine

Koronavirus je uvelike promijenio naš život, a šoping se od višesatnih obilazaka trgovina preselio online, no ovdje valja obratiti pozornost i odabrati samo pouzdane mrežne trgovine

Iako se situacija oko koronavirusa smiruje, svi se možemo složiti kako je ova pandemija možda i trajno promijenila neke naše navike. Višesatni obilasci trgovina u kratkom su roku zamijenjeni klikovima mišem na računalu. Htjeli to ili ne, svi smo odjednom otkrili čari online trgovanja i svih njegovih prednosti. Hrvatski proizvođač madraca Medico Home sve svoje madrace prodaje isključivo online. Pitate se koji je madrac dobar za vas? Stručnjaci ističu kako je tijelu potrebno 30 dana kako bi se naviknulo na novi madrac i kako biste iskusili sve blagodati novog vrhunskog madraca. Stoga, kako biste dobili dovoljno vremena za isprobavanje vašeg novog idealnog madraca, u Medico Home svakom svom kupcu nude čak 100 dana probe u Sleep Trial razdoblju, Često ćemo čuti podjelu madraca na one sa žičanom ili spužvastom jezgrom. Dakako, uz ovakve podjele ide i hrpa priča koji su madraci bolji i kvalitetniji. Nužno je znati kako nisu svi žičani, a ni svi spužvasti madraci isti, a osim ovakve grube podjele, velik je broj madraca koji kombinira najbolje iz oba svijeta. Predrasude o dobrim i lošim madracima često stižu iz osobnih iskustava. Ako je netko imao iskustvo da se na njegovu starom madracu vide ili osjete opruge, moguće je da ima lošu predodžbu o madracu s oprugama, no madraci s oprugama kakvi se danas nude vrhunske su kvalitete. Čak i ako se osjećate relativno zdravi i zadovoljni, na zdravlju treba raditi proaktivno. Jedan od važnih čimbenika u tome je i kvaliteta sna koju mnogi svjesno ili nesvjesno zapostavljaju. Naravno, nimalo manje važno je uvesti red i ritam spavanja, no čak i ako imamo urednu “higijenu” sna, uz loš madraca kvaliteta sna nikako neće biti dostignuta. Stoga, neka vam jedna od prvih odluka bude investicija u novi kvalitetan madrac, a koji ćete moći isprobati čak do 100 dana.
Marin Režić
Potpora i udobnost
Nedostatan san ili njegova loša kvaliteta mogu imati vrlo ozbiljne posljedice. Početak do dobrog sna je u odabiru visokokvalitetnog madraca. Današnji madraci imaju džepićastu jezgru. Prednost džepićaste jezgre je u tome što se ugibaju samo one opruge na koje tijelo vrši pritisak. Na takav način madrac je anatomski i prilagođava se tijelu. Svaka opruga nalazi se u svom džepiću od tkanine kako bi se produžila trajnost samih opruga i madraca. I madraci od pjene i madraci od opruga nude vrhunsku potporu i udobnost, a koji ćete odabrati, stvar je osobnog ukusa.
Možda ste propustili...

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

INSPIRACIJA PRIRODOM

Boje i uzorci uz motive cvijeća

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike