Novosti
POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Zatvorene COVID-19 ambulante Doma zdravlja
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
POŽEGA - U skladu s povoljnom epidemiološkom situacijom te provođenjem postepenih mjera normalizacije rada zdravstvenog sustava ukinut je rad COVID-19 ambulanti Doma zdravlja Požeško slavonske županije. Ambulante su djelovale na dvije lokacije: u Požegi i Pakracu, a nadalje se pacijenti koji osjećaju da imaju respiratorne poteškoće trebaju obratiti svom izabranom liječniku obiteljske medicine. U proteklih 21 dan nije zabilježena niti jedna novooboljela osoba, a jedna se oboljela osoba nalazi u kućnoj izolaciji.
„U radu COVID-19 ambulanti Doma zdravlja Požeško slavonske županije ukupno je sudjelovao 71 djelatnik Dom zdravlja Požeško slavonske županije. Primljeno je 1.368 telefonskih poziva od 18.ožujka do 31.svibnja 2020. godine, a od pacijenata za koje se sumnjalo na zarazu uzeta su 903 uzorka za testiranje. Za vrijeme rada COVID-19 ambulanti pregledano je 917 pacijenata koji su se javili zbog određenih tegoba i kojima je pružena adekvatna zdravstvena zaštita“, informirao je ravnatelj Marijan Višaticki.
Doprinos za vrijeme epidemije koronavirusa dalo je i medicinsko osoblje Sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Požeško-slavonske županije koji su prevozeći osobe sumnjive na COVID – 19 i uzorke na testiranje u Zagreb prešli više od 20 tisuća kilometara s vozilima. B.S.T.
Možda ste propustili...