Osijek
GLAZBENA ŠKOLA FRANJE KUHAČA

U lipnju prijamni ispiti, predbilježbe u tijeku
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
Glazbena škola Franje Kuhača i ove godine organizira prijamne ispite, i to u srijedu i četvrtak, 17. i 18. lipnja, 2020. godine u vremenu od 17 do 20 sati za upis u prvi razred osnovne i plesne škole te početničkog solfeggia, na kojima se provjerava predispozicija za umjetničko obrazovanje provjerom sluha i ritma. Prethodno tomu, do ponedjeljka, 15. lipnja, 2020. godine, u tijeku je predbilježba za prijemne ispite.


"Dijete koje nam dolazi treba pripremiti jednu pjesmicu koju zna otpjevati, a kako bismo olakšali roditeljima dolazak u školu s djetetom, objavili smo na internetskoj stranici škole predbilježbe za provjeru glazbenih sposobnosti. Rezultati se mogu objaviti tek naknadno, poslije objave o popuni mjesta u srednjoj školi, ali rang-liste djece pod šifriranim imenima objavljuju se ranije“, kažu iz Glazbene škole, te dodaju kako će se za održavanja prijamnih ispita svi morati pridržavati mjera Kriznog stožera Civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz zaštitu od koronavirusa.


Tako će se provjera organizirati tako da se poštuju mjere distanciranosti i ograničenog boravka više ljudi u zgradi istovremeno, a na temelju predbilježbi bit će napravljen i poseban raspored prijamnih ispita. Obrasci za predbilježbu koje je moguće popuniti do ponedjeljka, 15. lipnja, 2020. godine, kao i prijavnica za sam prijamni ispit, mogu se preuzeti na školskoj mrežnoj stranici.
Iz osječke Glazbene škole poručuju roditeljima da glazba pomaže djeci u rastu i razvoju. "Poznato je da glazbeno i plesno obrazovanje, posebice u mlađem uzrastu djece, ima pozitivne učinke na psihomotorni razvoj čovjeka i trajno mijenja ‘sliku‘ mozga osposobljavajući ga za bolje procesuiranje podataka, povećanje emocionalne i socijalne inteligencije, brzinu rješavanja problema, snalaženje u različitim situacijama. Istraživanja su pokazala da su uspješniji djelatnici u znanosti i poduzetništvu ako su se u djetinjstvu aktivno bavili muziciranjem. Osim toga, individualna je poduka sviranja jedinstvena poduka određene vještine koja ima goleme benefite i na općeobrazovno školovanje jer omogućava djetetu bolju koncentraciju, fokusiranje na bitno i na detalje te umnožava brzinu pamćenja jer kod nas djeca za nastup uče napamet svirati kompoziciju, a to je izuzetan mentalni napor", poručuju iz Glazbene škole. I. Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike