Osijek
UZ DAN OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Anušić: Uspjeh županije nedvojben
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
U povodu Dana Osječko-baranjske županije, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred kapelice Kraljice mira na Krunskoj utvrdi, na lijevoj obali Drave. Uime Županije tu je komemorativnu gestu predvodio osječko-baranjski župan Ivan Anušić, zajedno s dvojicom dožupana, Petrom Lagatorom i Goranom Ivanovićem te predsjednikom Županijske skupštine Draganom Vulinom.

Grad Osijek predstavljala je dogradonačelnica Žana Gamoš, a komemoraciji ispred kapelice Kraljice mira nazočila su i izaslanstva Hrvatske vojske, policije te udruga branitelja, stradalnika i povratnika. Obraćajući se novinarima župan Anušić čestitao je 27. obljetnicu Osječko-baranjske županije svim njezinim stanovnicima. Podsjetio je kako je županija posljednjih nekoliko godina pokazala veliki uspjeh koji je, kako je rekao, "vidljiv, opipljiv, jasan i nedvojben".

- Svi projekti koje smo počeli u našoj županiji idu svojim tijekom, a nisu nas zaustavile ni izvanredne okolnosti vezane uz koronavirus. Ostala nam je još samo realizacija započetih projekata, no sve što je bitno, u prvom redu osiguranje novca, odrađeno je zajedno s Vladom. Kroz projekt "Slavonija, Baranja i Srijem" Osječko-baranjska županija dobiva mjesto koje je trebala imati davno prije - istaknuo je Anušić.

Dan županije, 2. lipnja, uspomena je na povijesni sastanak iz 1997. u Belom Manastiru svih izabranih čelnika lokalne samouprave s predsjednikom Franjom Tuđmanom, što je označilo kraj mirne reintegracije. D.C.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike