Regija
‘’ŽELIM RADITI - ŽELIM POMOĆI’’

Zaposlili 45 teško zapošljivih žena
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
OTOK

Uspješno je završio projekt ‘‘Želim raditi - želim pomoći‘‘, koji je trajao 30 mjeseci, čiji je nositelj bio Grad Otok, a partneri na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vinkovci, Centar za socijalnu skrb Vinkovci i udruga ‘‘Hrvatska žena Otok".

Vrijednost projekta bila je 6.357.323,31 kunu, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u programskom razdoblju 2014. - 2020. Tim projektom bilo je zaposleno 45 teško zapošljivih žena i tri osobe na samoj provedbi projekta. Cilj projekta bio je poboljšati pristup zapošljavanju i tržištu rada žena pripadnica ranjivih skupina na području grada Otoka te omogućiti dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje, povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju te osoba s invaliditetom, u čemu smo i uspjeli.

Radom u sklopu projekta žene su stekle dodatna znanja i vještine te postale konkurentnije na tržištu rada.

Krajnji korisnici bile su osobe starije životne dobi, osobe u nepovoljnom položaju i osobe s invaliditetom koje su dobivale pomoć i podršku u vlastitom domu. Korisnicima se pružala pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u ostvarenju raznih prava, dostava lijekova, dostava pomagala, pružanje psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo te pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima.

Projekt se pokazao uspješnim i dobro prihvaćenim u lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić zadovoljan je rezultatom uspješne provedbe projekta, a zbog velike zainteresiranosti korisnika i nezaposlenih žena, Grad Otok u suradnji s Otočkom razvojnom agencijom na inicijativu gradonačelnika pripremio je i prijavio novi projekt pod nazivom ‘‘Želim raditi - želim pomoći - faza II" za 55 žena koje će voditi brigu o oko 330 korisnika. M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike