Regija
RASPISAN NATJEČAJ

150 tisuća kuna za “Ljeto na adi”
Objavljeno 3. lipnja, 2020.
VUKOVAR

S popuštanjem epidemioloških mjera život se diljem Hrvatske, pa tako i u Vukovaru, polako vraća u normalu, a građani koji su još prije samo mjesec dana imali brojna otvorena pitanja oko potencijalnog ljetovanja polako prave planove gdje će provesti godišnji odmor i kako se najbolje osvježiti kad zavladaju visoke temperature. Vukovarcima je jedna od omiljenih opcija već godinama Vukovarska ada i prema dostupnim bi informacijama boravak na adi, uz niz popratnih aktivnosti, trebao biti omogućen krajem srpnja. Grad Vukovar raspisao je javni natječaj za sufinanciranje provedbe manifestacije "Ljeto na Vukovarskoj adi 2020." s tim da je za tu namjenu osigurao 150 tisuća kuna.

U uputama za prijavitelje stoji kako je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih pandemijom koronavirusa onemogućeno odvijanje svih manifestacija u organizaciji Grada koje su bile planirane za ovu godinu, a kako bi se vukovarska kulturna i turistička ponuda dodatno unaprijedila i obogatila novim programom i sadržajima, nužno je pristupiti većoj profesionalnosti. Provedbom ovoga programa i sufinanciranja manifestacije pridonijet će se razvoju lokalnih partnerskih modela i održivom razvoju kulture, kao i razvoju turizma. Svi zainteresirani trebaju se prijaviti najkasnije 29. lipnja. U kalendaru postupka natječaja navedeno je kako je rok za objavu odluke o raspodjeli sredstava za financiranje 27. srpnja, a rok za ugovaranje je 31. srpnja.

Prošle je godine sezona kupanja na adi počela polovinom srpnja, a Grad je projekt sufinancirao s oko 250 tisuća kuna. Novac je bio namijenjen za troškove goriva na pogonskim plovilima kojima se prevoze kupači te za one koji na adi rade tijekom sezone kupanja.

Partnerstvo Grada i ŠRU-a Dunav u realizaciji "Ljeta na Vukovarskoj adi" traje više od desetljeća, no kako će program izgledati ovoga ljeta, koliko će trajati i što će se konkretno ponuditi posjetiteljima znat će se po okončanju natječaja i izboru programa koje će Grad sufinancirati. D. Korpoš
NAJVAŽNIJI KONTINUITET I SIGURNOST
Ove je godine Grad osigurao manje novca, a gradonačelnik Ivan Penava nam je rekao kako je raspisivanje natječaja najlegalniji način za odabir onih koji će organizirati programe u okviru manifestacije. “Bitno nam je da manifestacija traje, uz sigurnost svih posjetitelja ade, te da svima koji će dane provoditi na tom otoku osiguramo kvalitetnu ponudu i organizirani prijevoz. Mjerodavni će se odjel u tom smislu maksimalno angažirati i vjerujem kako će Vukovarci i gosti grada i predstojećeg ljeta uživati na Vukovarskoj adi”, poručio je Penava.
Najčitanije iz rubrike