Regija
4. DEER&BIKE OBORIO REKORD

Na Banskom brdu
stotinjak biciklista
Objavljeno 2. lipnja, 2020.
DRAŽ

Četvrta biciklijada Deer&Bike, održana u Baranji, privukla je do sada rekordan broj biciklista iz svih krajeva Hrvatske.

"Iako se ruta biciklijade Deer&Bike u Baranji svake godine manje-više ponavlja, vremenske prilike do sada ni jednom nisu omogućile podjednak doživljaj. Bansko brdo najviše je oduševilo bicikliste i još se jednom pokazalo koliko je potrebno brendirati baranjsku planinu kao jedinstvenu ciklodestinaciju. Gotovo stotinu biciklista iz svih krajeva Hrvatske može potvrditi kako doživljaj bicikliranja u prirodi mora postati važan segment turističke ponude Slavonije i Baranje", poručuje u priopćenju Zoran Zbanatski iz Udruge Karašicka Republika, koja je organizirala utrku.

- Ne vidim razlog da ne osmislimo biciklističke ture i staze koje bi poljskim i vinogradarskim putovima povezale najvažnija središta baranjskoga turizma, od Karanca, Suze, Zmajevca do Popovca i Draža. Uspon i spust zelenim i zaraslim surducima, nepregledna polja i oranice, ples ječma na vjetru i osjećaj kao da ste na krovu svijeta jednostavno se moraju doživjeti - naglašava Mislav Matišić, organizator utrke.

Start biciklijade bio je u Dražu, na jedinom hrvatskom križanju europskih biciklističkih ruta – Eurovela, točnije, Eurovela 6 (Dunav) i Eurovela 13 (Željezna zavjesa). Biciklijada je pružila doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, surduka i gatora Banskog brda do prostranih ravnica. Posebnost je ovog događaja što se gotovo 40 kilometara rute odnosilo na putove što kroz šumu i brdo što kroz polje, čime se ova biciklijada zaista razlikuje od drugih rekreativnih. U gastronomskom dijelu biciklisti su mogli uživati u posjetu OPG-u Filip Golubov, koji ih je dočekao specijalitetima kao što su masna kruva i sok od bazge, ali i šokačkim grahom s domaćim rezancima. Kulturni sadržaj biciklijade odnosio se na posjet Šokačkoj kući u Topolju, gdje su domaće jagode bile iznenađenje dana, i posjet spomeniku Batinska bitka.

Tijekom ljeta Karašicka Republika nastavit će s organizacijom događaja.

Lidija Aničić
Doživljaj bicikliranja u prirodi morao bi postati važan segment turističke ponude Slavonije i Baranje
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike